Na fotbalový stánek Bohemians má zálusk developer Ekospol

Bohemians 1905 - stadion ve Vršoviciích

Bohemians 1905 - stadion ve Vršoviciích Zdroj: Petr Topic, Mlada fronta E15

Do vleklé hry o fotbalový stadion Ďolíček v Praze Vršovicích vstoupil podle informací deníku E15 nový hráč. Developerská společnost Ekospol realitního podnikatele Evžena Korce je už kvůli odkupu svatostánku klubu Bohemians Praha 1905 v kontaktu se společností Bohemians Real, jíž stadion patří. Vše závisí na tom, jak se k odkupu Ďolíčku nakonec postaví magistrát.

„Mohu potvrdit, že se společností Ekospol o dalším využití nemovitostí tvořících stadion Ďolíček jednáme,“ uvedl Lukáš Eichinger, ředitel společnosti Bohemians Real. Současně však dodal, že firma stále dává přednost prodeji hlavnímu městu. „Máme za to, že tato varianta by poskytovala záruku zachování tradice ligového fotbalu,“ doplnil Eichinger.

Jednání s Ekospolem znepokojilo fanoušky klubu s legendárním klokanem ve znaku. Usilovali proto o schůzku s majitelem Ekospolu. „Chtěli jsme developerovi vysvětlit, že bourat Ďolíček by bylo špatné rozhodnutí. Je to pro nás nepřijatelné,“ řekl Luděk Provazník, předseda Družstva fanoušků Bohemians.

„Vzhledem k vývoji situace předpokládáme, že pozemky koupí Praha a Ekospol tento proces blokovat nebude. V případě, že Praha odstoupí, Ekospol bude pokračovat v jednání,“ odpověděl developer bohemákům e-mailem.

Ekospol bojuje o Hostivař

Se vstřícným gestem neblokovat transakci s vedením metropole přichází developer v době, kdy magistrát bude rozhodovat o odvolání Ekospolu proti rozhodnutí stavebního úřadu Prahy 15. Ten minulý týden developerovi zamítl žádost o územní rozhodnutí pro jeho velký projekt v Hostivaři.

Ekospol by přitom mohl magistrát jednoduše přeplatit. Ten za nemovitosti nabízí 134 milionů korun. „Dohodli jsme se, že nabízená cena bude důvěrná a nebudeme ji sdělovat,“ odpověděl šéf developera na otázku, kolik je ochotný za pozemky ve Vršovicích dát.

Hlavní město dosud čekalo s nákupem stadionu na vrácení sousedního pozemku, který svěřilo městské části Praha 10, jejíž radnice původně chtěla parcelu směnit za stadion. Nedávno Praha 10 konečně oznámila, že od směnné smlouvy odstoupí, aby obchod nebrzdila. Pokud by se transakce s magistrátem neuskutečnila do konce září, hrozí Bohemians Real fotbalistům výpovědí.