Slavní fotbaloví reprezentanti přišli o úspory. V krachujícím projektu utopili desítky milionů

Bývalý fotbalista Patrik Berger

Bývalý fotbalista Patrik Berger Zdroj: Sport/Michal Beránek

„Investice předčí vaše očekávání!“ Těmito slovy lákal podnikatel Roman Petr nejen sportovní hvězdy v čele s bývalým fotbalistou Patrikem Bergrem. Jejich očekávání to předčilo. Určitě se jim totiž ani nezdálo, že společnost RP Invest skončí v manku přes miliardu korun.

Vicemistr Evropy z roku 1996 Berger svěřil firmě postupně ve čtyřech částkách celkem 101 milionů korun s příslibem zhodnocení vkladů ve výši 5,7 a nakonec
devět procent. Jeho bývalý parťák z Liverpoolu Baroš pětadvacet milionů. Osmimístnou sumu ovšem utopili i další reprezentanti Vaclík, Sivok, Heinz či Necid.

Vyplývá to z insolvenčního řízení, které bylo zahájeno zkraje letošního roku. Zakladatel investiční skupiny Petr má podle něj nevypořádané závazky v částce 1,07 miliardy kourn.

„Nejsem v takové fázi, kam se dostal Patrik Berger. Řeší to můj právník, ještě jsem o nic nepřišel,“ věří sportovní manažer Sparty Tomáš Sivok. „O téhle záležitosti se nechci vůbec bavit. Když k tomu něco budu mít, ozvu se, jo? Nashle,“ řekl stručně bývalý reprezentant Marek Heinz.

Nenachytali se ovšem jen fotbalisté. 

Celý článek si můžete přečíst na webu isport.blesk.cz