Nářek Změlíkových věřitelů. Někdejší olympionik je „oddlužen“, splácel by tisíce let

Robert Změlík má ze svého podnikání desítky věřitelů, kteří se dočkají jen zlomku svých peněz

Robert Změlík má ze svého podnikání desítky věřitelů, kteří se dočkají jen zlomku svých peněz Zdroj: Profimedia.cz

Už v závěru února by měl poslat první splátku svých dluhů někdejší olympionik Robert Změlík. Krajský soud v Praze totiž v závěru ledna odsouhlasil bývalému sportovci a podnikateli v jedné osobě oddlužení a splátkový kalendář jeho závazků nabraných během jeho ambiciózního podnikání s neslavným koncem. Pro věřitele, mezi které patřila třeba i finanční skupina PPF, to přesto není ten druh zpráv, které by chtěli slyšet. Soudem odsouhlaseným tempem totiž během příštích pěti let nesplatí bývalý vícebojař ani jedno procento svých dluhů. Ty jdou totiž do miliardové výše.

„Na základě skutkových zjištění lze učinit závěr, že oddlužením plnění splátkového kalendáře se zpeněžením majetkové podstaty budou pohledávky nezajištěných věřitelů v průběhu příštích pěti let uspokojeny z 0,09 procenta, a to za předpokladu, že nedojde ke změně v majetkových a osobních poměrech dlužníka,“ uvádí mimo jiné v lednovém usnesení Krajského soudu v Praze soudce Martin Liška.

První splátku v minimální výši bezmála 22 tisíc korun má Změlík zaplatit už koncem tohoto týdne. Peníze se přitom budou strhávat z padesátitisícové výplaty. Tu mu vyplácí firma se staronovou značkou Starlife, kterou podle veřejně dostupných zdrojů vlastní jeho dcera Diana a v níž je sám jediným jednatelem. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!