Společnost ze skupiny Arca Capital prodává portfolio klientů stravenkové Gusto Karty

Gusto Karta

Gusto Karta Zdroj: Gusto karta

Rastislav Velič, Arca Capital
2
Fotogalerie

Portfolio klientů čítající desítky tisíc uživatelů stravenkové a benefitní Gusto Karty patřící společnosti CES ePlatby, která je součástí skupiny Arca Capital, kupuje nový český provozovatel stravenkové karty LemonPay.

„Jde o portfolio klientů, ne celou firmu. V CES ePlatby řešíme, jak dále rozvíjet své podnikání,“ uvádí oficiálně k transakci, jejíž výši nechce ani jedna ze stran komentovat, Lukáš Malík, marketingový manažer Gusto Karty. Ta na trhu existuje tři roky. V obchodním rejstříku o sobě za celou dobu existence žádné údaje nezveřejnila.

Společnost CES ePlatby patří do skupiny Arca Capital, která se potýká s vysokým zadlužením. Tváří a akcionářem Arca Capital byl do roku 2018 také Pavol Krúpa. Poté většinu pozic ve skupině opustil ve prospěch byznysmena Rastislava Veliče. Letos se naplno rozhořel jejich konflikt. Krúpa a Velič se vzájemně obviňují z poškozování firmy a předhazují si stamilionové pohledávky.

S kartou i na testy na covid

Česká LemonPay díky akvizici posílí. Svou činnost na trhu zahájila oficiálně před čtyřmi měsíci. Konkurovat chce hlavně zavedeným hráčům a poskytovatelům papírových a nyní v rostoucí míře i digitálních stravenek. 

„Tím se dostáváme do Top 5 největších hráčů na našem trhu,“ uvádí Petr Skoč, obchodní ředitel karty LemonPay. „Hledali jsme cestu, jak pro své klienty zajistit ještě lepší servis, a hlavně nejširší akceptační síť. Spojení bylo logickým krokem,“ dodal k prodeji portfolia Lukáš Malík za Gusto Kartu.

Do sítě LemonPay přecházeli uživatelé Gusto Karty už během listopadu. Vydávání karet a celkové přesunutí služeb k novému provozovateli proběhne do konce roku. Migrace se týká také portálu, kde mohou zaměstnavatelé nastavovat a spravovat své benefity.

Novou českou kartu, která je vydávána ve spolupráci s Mastercard, automaticky přijímají platební terminály v restauracích, lékárnách nebo dalších službách.

Podle Skoče nyní půjde s kartou platit i za testy na COVID-19. „Zaznamenáváme velký zájem a dotazy na toto téma. Hned po obdržení naší karty ji mohou zaměstnanci využít právě v nemocnicích nebo na testech, kde je možné platit elektronickou kartou. Ze strany zaměstnavatelů je právě po tomto velká poptávka,“ dodává Skoč.