Strnadův holding kupuje vývojáře softwaru pro letový provoz

Průmyslový holding Czechoslovak Group podnikatele Jaroslava Strnada koupil společnost CS Soft, českého vývojáře softwaru pro řízení letového provozu, uvedl mluvčí holdingu Andrej Čírtek. Cenu transakce ani jedna strana nezveřejnila.

"Kromě orientace na tradiční průmysl míříme i na high-tech odvětví. Díky naší celosvětové obchodní síti chceme plnit roli strategického investora, který přinese firmě CS Soft expanzi na nové trhy a posílí jeho postavení vůči silným konkurentům v Evropě i ve světě," uvedl generální ředitel Czechoslovak Group Michal Strnad, syn majitele Jaroslava Strnada.

CS Soft se zabývá především výzkumem, vývojem, zaváděním a následným servisem softwaru pro řízení letového provozu. Společnost založil v roce 1988 Ivan Camrda, který ji dodnes řídí. Mezi nejvýznamnější zákazníky firmy patří kromě českého státního podniku Řízení letového provozu ČR i organizace řídící letový provoz ve Spojených arabských emirátech, v Bangladéši, na Filipínách, v Izraeli, Litvě, Indonésii, Slovinsku či USA. Podle posledních dostupných údajů ze Sbírky listin firma CS Soft v roce 2015 meziročně téměř zdvojnásobila čistý zisk na 39,9 milionu korun.

Czechoslovak Group je holding zastřešující průmyslové podniky zejména v Česku a na Slovensku. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Podniky holdingu v roce 2016 zaměstnávaly téměř 5000 lidí. Čistý zisk společnosti v roce 2016 meziročně vzrostl o jedno procento na 1,09 miliardy korun. Tržby se zvýšily o 22 procent na 15,4 miliardy korun.