Hlas lidu, hlas Boží, napsal Musk a pustil Trumpa zpátky na Twitter. Exprezident ale netweetuje

Americký exprezident Donald Trump je zpátky na Twitteru.

Americký exprezident Donald Trump je zpátky na Twitteru. Zdroj: Reuters

Majitel a ředitel Twitteru Elon Musk pokračuje v chaotických krocích a poté, co ohlásil zpoplatnění takzvaných ověřených účtů a zbavil se stovek zaměstnanců teď začal s amnestií zablokovaných lidí. Musk k postupnému odblokovávání účtů přistoupil svérázně. O tom, jestli se na Twitteru znovu objeví americký exprezident Donald Trump, nechal hlasovat uživatele.

Mírná většina hlasujících v anketě, konkrétně 51,8 procent, se pak vyslovila pro návrat Trumpa na sociální síť. Musk svůj slib splnil a účet obnovil, Donald Trump ale zatím žádný nový tweet neposlal. Jeho posledním tweetem tak zůstává zpráva z 8. ledna letošního roku, ve které ujišťuje svoje fanoušky, že rozhodně neplánuje jít na inauguraci prezidenta Bidena. 

Muskův krok samozřejmě vyvolal na Twitteru spoustu parodických reakcí. Třeba účet vydávající se za římského prokurátora Piláta Pontského se tak v anketě ptal veřejnosti, jestli má osvobodit Ježíše, nebo Barabáše. Hlasující se nepřekvapivě drželi biblické předlohy a na smrt (znovu) poslali Ježíše. 

Křesťanskou tematiku použil i sám Musk, když v memu znázornil Trumpa v podobě mnicha, který musí odolat pokušení

Donald Trump není jediný, komu Elon Musk v poslední době obnovil přístup na twitterový účet. Dočkal se třeba i rapper Kanye West, psycholog Jordan Peterson nebo satirický web Babylon Bee.