Majitel Novy nemá souhlas k prodeji své televize v Chorvatsku

tv nova

tv nova Zdroj: profimedia

TV Nova
2
Fotogalerie

Chorvatské úřady neschválily plánovaný prodej Nova TV, jež je místní divizí mediální společnosti Central European Media Enterprises Ltd, která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice. Americká firma to oznámila s tím, že rozhodnutí prostuduje a zhodnotí možnosti dalšího postupu.

Úmysl prodat své aktivity v Chorvatsku a ve Slovinsku společnosti Slovenia Broadband ze skupiny United Group za 230 milionů eur (téměř šest miliard korun) oznámila CME v červenci. Zisk z prodeje chtěla použít k uhrazení 250,8 milionu eur dluhu splatného v roce 2018.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova Action, Nova 2 či Nova Gold.

CME vedle České republiky, Chorvatska a Slovinska provozuje televize i na Slovensku, v Bulharsku a Rumunsku. Nejziskovější pro firmu jsou Česká republika a Rumunsko.

CME ve třetím čtvrtletí zvýšila provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) o 30,1 procenta na 25,1 milionu dolarů (548 milionů korun).