Nova mírně zvýšila investice do pořadů

Manažerský tým Novy podle všeho počítá v letošní jarní sezoně s malým růstem trhu s televizní reklamou. Pro nadcházející měsíce totiž Nova mírně navýšila investice do programového schématu. Hlavními taháky největší komerční televize se stane pěvecká soutěž Hlas Česko Slovenska, taneční seriál První krok, pátá řada reality show Výměna manželek, třetí řada Kriminálky Anděl a nový sitcom Helena. Zůstávají i jistoty v podobě seriálů Ulice a Ordinace v růžové zahradě.

„Naše investice do programu není tak konzervativní jako v předchozích sezonách. Odvysíláme množství vlastní tvorby na hlavním kanálu, mírný nárůst programových investic tam bude,“ uvedl ředitel Novy Jan Andruško, který nechtěl uvést konkrétní čísla.

Před rokem přitom komerční televize lákala diváky na druhou Česko Slovenskou SuperStar, sitcom Comeback nebo turecký seriál Tisíc a jedna noc. Podle interních dokumentů mateřské společnosti CME dosáhl objem programových nákladů skupiny Nova za první polovinu roku 2011 zhruba 817 milionů korun.

Stejně jako loni je i letos jednou z největších položek programu velká show – tentokrát Hlas Česko Slovenska, jehož licenci drží nizozemský producent John de Mol. Ta by měla být ještě dražší než loňská SuperStar, jejíž rozpočet se odhadoval na 120 milionů korun. Hlas Česko Slovenska odstartuje 12. února.

Další stovky milionů korun Nova vynaloží na seriály Helena, Ulice a Ordinace v růžové zahradě. V nákladech se objeví i seriál První krok, přestože vznikl v roce 2009.

Podíl televize Nova na sledovanosti dlouhodobě klesá. V loňském roce hlavní Nova a Nova Cinema dosáhly souhrnného podílu skoro 34 procent ve věkové kategorii 15+. O rok dříve to bylo 36,1 procenta.

Prima chystá Arénu národů

K největším lákadlům televize Prima bude letos patřit zábavní pořad Aréna národů, který doplní reality show Hotel Paradise. Chybět nebudou ani pokračování kuchařské show Ano, šéfe! nebo seriálu Cesty domů. Televize Barrandov připravuje další díly hudební show To byl náš hit, show Splněné sny a další Barrandovský videostop.