O krok blíže Čechům: Netflix si nechává platit v korunách

Netflix

Netflix Zdroj: Computer

Streamovací služba Netflix se snaží přiblížit své služby českým uživatelům. Za všechny služby si začíná účtovat v českých korunách. Společnost o tom oficiálně informovala předplatitele.

Cílem je zlepšit komfort českých zákazníků, který se firma prý snaží průběžně vylepšovat.

Nejpalčivějším bodem je v současné chvíli ale česká lokalizace. Netflix nyní nabízí 176 filmů a 47 seriálů s českými titulky, tedy zlomek celkové produkce. Filmů s českým dabingem je v nabídce deset.  

Společnost v současnosti hledá ředitele pro získávání obsahu pro střední a východní část Evropy. Zaměřit by se měl i na Českou republiku a vyhledávat by měl především lokální produkci ve zmíněné oblasti. 

I přes tyto problémy však počet seriálů a filmů ke shlédnutí pro české diváky rok od roku roste. Ti měli v prvním roce fungování služby k dispozici 204 seriálů a 570 filmů, v letošním roce už je to 1308 seriálů a 2929 filmů. To je z hlediska čísel více než polovina nabídky, kterou mají k dispozici diváci ve Spojených státech. 

Netflix je streamovací placená služba, která poskytuje filmy online na internetu. Byla založena roku 1997 v Kalifornii a v současné době rozšiřuje svou působnost do více než 190 zemí světa.