Disney chce sesadit Netflix. Jeho služba bude levnější a nabídne seriál Star Wars

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Nová streamovací služba studia Disney začíná dostávat konkrétní podobu. Šéf společnosti Bob Iger oznámil název platformy i měsíční poplatek za její využití, který by měl být nižší než 8 dolarů, což je minimální měsíční paušál za konkurenční službu Netflix. Tomu chce Disney se svou videotékou konkurovat, uvedl server Digital Trends.

Iger při představování platformy, která nakonec dostane nepříliš originální název Disney Play, nastínil strategii obchodního boje proti konkurenčnímu Netflixu a dalším službám jako HBO Go nebo Hulu. Ty chce Disney Play porazit hlavně cenou, ale ze začátku nabídne nesrovnatelně tenčí knihovnu.

Šéf společnosti navíc slibuje dostupnost většiny filmů z produkce Marvelu a Pixaru. „Máme ten luxus, že můžeme do programové nabídky zařadit naše nejúspěšnější značky. Nakonec možná nebudeme mít nejvíc obsahu, ale rozhodně bude kvalitní,“ řekl.

Filmotéka Disney Play by se měla rychle zvětšovat. Studio totiž disponuje jednou z největších hollywoodských sbírek filmů. Ta se navíc ještě rozroste, až Disney získá práva na snímky a seriály studia 21st Century Fox, jehož akvizici pomalu dokončuje.

Kromě toho se na Disney Play objeví i originální seriály. V následujících letech můžeme očekávat sérii ze světa Hvězdných válek. Její režisér Jon Favreau bude dohlížet i na remake animovaného Lvího krále, který má být také natočen exkluzivně pro Disneyho novou platformu.

Disney Play samozřejmě nabídne i filmy, které studio vyprodukuje v nejbližších letech – Captain Marvel, Ledové království 2, Toy Story 4 nebo devátou epizodu Star Wars.

Studio zatím nezveřejnilo, kdy bude služba dostupná v Česku. Podle zkušeností s Netflixem, který je u nás dostupný teprve dva roky, zatímco v USA byl spuštěn už v roce 2007, to nicméně může chvíli trvat.