Tvůrci filmu Nagano pořádají sbírku na loutky Jágra a Haška, potřebují milion

Snímky z chystaného animovaného filmu Nagano

Snímky z chystaného animovaného filmu Nagano Zdroj: Naganofilm

Snímky z chystaného animovaného filmu Nagano
Snímky z chystaného animovaného filmu Nagano
Hokejista Jiří Šlégr a herec Martin Dejdar představili loutku, která bude představovat Jaromíra Jágra
Oslavy po návratu s olympijským zlatem z Nagana.
Růžička a Patera po příletu z Nagana
14
Fotogalerie

Olympijští vítězové z Nagana se před dvanácti lety dočkali operního zpracování jejich triumfu, nyní se chystá i loutkový film. Jeho tvůrci na něj ale potřebují milion korun, který chtějí vybrat ve sbírce přes crowdfundingový web Hithit.cz.

Ve filmu Nagano-Zrození hrdinů by měli znovu prožít jejich téměř pohádkový příběh hokejové legendy v čele s Jaromírem Jágrem, Dominikem Haškem, Ivanem Hlinkou či třeba Wayne Gretzkym a dalšími.

Milion korun je přitom jen malá část celého rozpočtu, jehož výše činí 60 milionů. Ve snímku si přitom zahraje přes 190 loutek na třicet lokacích. Aktuálně přitom autoři chtějí dokončit vývoj a spustit výrobu nových loutek, která je velmi finančně velmi nákladná.

 

"Například loutka pro hlavní postavy stojí okolo dvěstě tisíc korun. Proto jsme se rozhodli v listopadu rozjet kampaň na Hithitu, kde je naším cílem s podporou fanoušků vyrobit, co nejvíce loutek hráčů českého nároďáku," říká režisér filmu Pavel Sadílek. Celou kampaň odstartují tvůrci s Jaromírem Jágrem a Dominikem Haškem.

Pokud lidé film podpoří, mohou získat netradiční odměny v podobě originálních zážitků. Mezi nimi je například možnost posnídat s Dominikem Haškem, stát se autory zlatého gólu díky komentáři Roberta Záruby či mít vlastní loutku, která si ve filmu zahraje.

Scénář filmu vzešel od Petra Kolečka a na autenticitě se podílí právě i Hašek se Zárubou. „Do scénáře jsem přispěl některými svými postřehy. Především tím, jak to vypadalo v zákulisí, v kabině, což lidé nemohli vidět,“ poznamenal Hašek.

Ve filmu ale diváci uslyší i hlasy známých nehokejových osobností, například Jiřího Bartošky v roli Ivana Hlinky, Vojty Dyka, který propůjčí hlas Jaromíru Jágrovi, či Simony Stašové, která namluví lapačku Dominika Haška.