Čtyři roky stará prehistorie. ODS je s ukončením členství zbytečně teatrální, zlobí se ministr Vojtěch

Adam Vojtěch

Adam Vojtěch Zdroj: profimedia.cz

Za „zbytečně teatrální“ považuje ministr zdravotnictví Adam Vojtěch zrušení svého stranického členství, ke kterému přistoupila Občanská demokratická strana kvůli spolupráci nově vznikající vlády s komunisty.

„ODS se snaží laciným dojmem vzbudit pozornost, uvedl ministr na svém twitterovém účtu. Vojtěch dále uvádí, že s ODS není v žádném kontaktu a jeho působení ve straně je „prehistorická studentská záležitost“.

ODS má nepořádek v evidenci členů, rýpl si Vojtěch a připomněl, že od konce studií neplatí žádné poplatky. Bylo mu prý dokonce řečeno, že členství již zaniklo. „Pan Vojtěch v lednu 2014 pouze pozastavil členství,“ uvedla první místopředsedkyně strany Alexandra Udženija.

Na Vojtěchovy tweety ODS zareagovala i na Twitteru. „Jestli dobu před čtyřmi roky považujete za prehistorii, pak chápeme, proč Vám nedělá problém sedět ve vládě kterou komunisti podporují,“ uvedla strana. Připomněla také, že při pozastaveném členství se příspěvky neplatí a členství automaticky nezaniká. „Stanovy by i student práv mohl znát...,“ reagovala ODS.

Vojtěchovi zrušila výkonná rada ODS členství ve straně kvůli spolupráci rodící se vlády s komunisty. Členem strany byl Vojtěch mezi lety 2012 až 2014, kdy mu bylo členství pozastaveno.

Ministrem zdravotnictví se Vojtěch stal loni v prosinci v první jednobarevné vládě Andreje Babiše (ANO). V říjnu 2017 byl zvolen jako nestraník za ANO poslancem a také působil jako poradce předsedy ANO Babiše pro zdravotnictví. V roce 2014 se stal tajemníkem na ministerstvu financí, které tehdy vedl Babiš. Před vstupem do politiky pracoval jako právník.