Kvůli Hlubučkovi mimořádně zasedne předsednictvo STAN

Vít Rakušan, předseda STAN

Vít Rakušan, předseda STAN Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Kvůli kauze pražského dopravního podniku bude večer jednat on-line předsednictvo Starostů a nezávislých. Mezi 11 lidmi, které policie obvinila po razii na pražském magistrátu a v dopravním podniku, je i náměstek pražského primátora a člen předsednictva STAN Petr Hlubuček.

Obviněn byl také zlínský podnikatel Michal Redl, který má dlouhodobé vazby na Starosty a nezávislé.

„Skutky, pro něž bylo zahájeno trestní stíhání proti 11 osobám, souvisí s hospodařením společnosti Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. Další informace vzhledem k fázi trestního řízení není možno k věci sdělit,“ uvedl na webu Vrchního státního zastupitelství v Praze státní zástupce Adam Borgula. Podle informací E15.cz jsou Hlubuček s Redlem obviněni z korupce a z účasti na organizované skupině.

„To je samozřejmě znepokojivá informace, nic dalšího však nyní o tomto zásahu nevíme. Nechme prosím policii dělat její práci,“ reagoval na Hlubučkovo obvinění předseda Starostů Vít Rakušan na twitteru.

Hlubuček je starostou Lysolají od roku 2010. Nejprve kandidoval jako nezávislý, později za Starosty. Do hnutí STAN vstoupil v roce 2016, v současnosti je členem předsednictva a celostátního výboru hnutí a předsedou jeho pražské organizace.