Pelta je venku. Bývalého fotbalového bosse pustila policie z vazby

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta Zdroj: ctk

Miroslav Pelta
Miroslav Pelta
Miroslav Pelta
4
Fotogalerie

Fotbalový boss je na svobodě. Miroslava Peltu, který v pondělí večer prostřednictvím svého právníka Bronislava Šeráka oznámil odstoupení z pozice předsedy české Fotbalové asociace, propustili z vazební věznice. Informaci přinesl portál iSport.cz. Pražský městský soud rozhodl o okamžitém propuštění Pelty, vyhověl tak jeho stížnosti. Pelta je obviněný z nezákonného zacházení se státními dotacemi.

"Mohu potvrdit, že jsme dostali příkaz k okamžitému propuštění, Obviněného čeká standardní propouštěcí proces, který trvá jednu až dvě hodiny," uvedla mluvčí bezpečnostního sboru Kučerová.

Pelta byl zadržen policií v strahovském sídle FAČR 3. května. O den později putoval do vazby spolu s náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou kvůli obvinění z machinací při rozdělování investičních dotací do sportu.

Do doby svého zadržení byl jediným kandidátem na předsedu FAČR. Ve volbách, které proběhly minulý pátek, už ale kvůli obvinění nekandidoval. Z finální dvojice Martin Malík, Petr Fousek nakonec delegáti Valné hromady nikoho nezvolili, další mimořádná valná hromada proběhne do konce roku.

Pelta se poté, co nedošlo ke zvolení nového vedení českého fotbalu, vzdal své dosavadní funkce předsedy, kterou kvůli obvinění neobhajoval. Možná i to mu mohlo pomoct k tomu, že soud přijal v úvahu stížnost na uvalení vazby, kterou podal Peltův advokát Bronislav Šerák.

Pelta strávil za mřížemi měsíc a dva dny. Kvůli zdravotním problémům byl krátce po zadržení převezený do brněnské vazební věznice.

Autorem článku je portál iSport.cz.