Policie zasahuje na ministerstvu, kde se řeší stovky miliard

Ministerstvo pro místní rozvoj

Ministerstvo pro místní rozvoj Zdroj: profimedia.cz

Ministerstvo pro místní rozvoj
Ministerstvo pro místní rozvoj
Ministerstvo pro místní rozvoj
4
Fotogalerie

Národní centrála proti organizovanému zločinu zasahuje od středečního rána v pražském sídle ministerstva pro místní rozvoj. Zásah policistů souvisí se zakázkami agentury CzechTourism, řekl ČTK šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Tomáš Svoboda. Kriminalisté zatím zajišťují důkazy, nikdo nebyl obviněn. „Ministerstvo obsadilo policejní komando. Nepouští nás do kanceláří,“ uvedl na Twitteru zaměstnanec úřadu Lukáš Vaner. Policie už začala zásah i v sídle agentury CzechTourism na pražských Vinohradech. Zajišťuje důkazy.

Podle reportéra E15 nechtějí zaměstnanci ministerstva ve vstupu do budovy poskytovat žádné bližší informace. Zaměstnanci procházející přes vrátnici po chvíli opět vychází.

„Stále to řešíme, poskytujeme maximální součinnost, ale žádné bližší informace zatím dávat nebudeme,“ uvedla pro E15 ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. „Připravíme nějakou informaci, ale omluvte mne, mám spoustu práce.“

„Mohu potvrdit přítomnost Policie České republiky v budově Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském namesti. Ministerstvo policii poskytuje součinnost. V tuto chvili nebudeme sdělovat bližší informace,“ uvedla mluvčí ministerstva Veronika Vároši. 

„Mohu pouze sdělit, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení,“ sdělil ve středu ráno serveru iROZHLAS.cz tiskový mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Ministerstvo pro místní rozvoj zastřešuje čerpání stovek miliard z evropských fondů. Ty už hrály roli v řadě trestních kauz. V budově ministerstva na pražském Staroměstském náměstí policie zasahovala už před třemi lety kvůli IT zakázkám.

Kontroverze budila cena a fungování Národního elektronického nástroje, který má řídit státní zakázky.