Prezident Zeman dostal stavební povolení na bungalov v Lánech, na vilu si prý nenašetřil

Státní vyznamenání 2013: Miloš Zeman tehdy vyznamenal i filosofa Erazima Koháka

Státní vyznamenání 2013: Miloš Zeman tehdy vyznamenal i filosofa Erazima Koháka Zdroj: Archiv Blesku

Prezident Miloš Zeman se raduje. Stavba jeho bungalovu v Lánech už má povolení (20. 2. 2020)
Prezident Miloš Zeman ve svém sedmém vánočním poselství z Lán pochválil opět vládu, kritizoval "zelené náboženství," zmínil bolavého nohy a prohlásil se za kacíře
3
Fotogalerie

Prezident Miloš Zeman dostal stavební povolení na stavbu svého domu v Lánech na Kladensku. Se stavbou bungalovu chce začít ještě letos. Řekl to na Pražském hradě při setkání se starosty vítězných obcí soutěže Vesnice roku 2019.

Zeman řekl, že stavební povolení získal asi před týdnem. "Ještě tento rok začnu stavět," dodal. Řekl, že má v plánu vybudovat bungalov, protože na vilu si nenašetřil.

Loni v březnu server Aktuálně.cz uvedl, že Zeman koupil v Lánech pozemek za 2,5 milionu korun. Parcela o rozloze téměř 1000 metrů čtverečních je nedaleko zámku, ve kterém částečně prezident přebývá.

Pozemek je v nové zástavbě na západním okraji obce. Z jedné strany ho ohraničuje svah, na jehož vrcholu je silnice.

V září 2018 prezident po návštěvě Olomouckého kraje řekl, že zvažuje koupi pozemku v obci Mnichovice v okrese Praha-východ. Po skončení mandátu si na něm chtěl postavil bungalov.

Zeman má trvalé bydliště v pražských Stodůlkách. Vlastní také část nemovitosti v Novém Veselí, kam jezdí na dovolenou. V této bývalé tvrzi bydlel v době před první přímou prezidentskou volbou, kdy odešel na Vysočinu na politický důchod.