Zeman se rozchází se Soukupem. Pořad Týden s Prezidentem končí

Miloš Zeman na TV Barrandov při rozhovoru s Jaromírem Soukupem

Miloš Zeman na TV Barrandov při rozhovoru s Jaromírem Soukupem Zdroj: Twitter J. Ovčáčka

Miloš Zeman na TV Barrandov při rozhovoru s Jaromírem Soukupem
Miloš Zeman na TV Barrandov při rozhovoru s Jaromírem Soukupem
Miloš Zeman na TV Barrandov při rozhovoru s Jaromírem Soukupem
4
Fotogalerie

Prezident Miloš Zeman už nebude pravidelně vystupovat v rozhovorech v TV Barrandov, pořad Týden s prezidentem skončí. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v dopise majiteli televize Jaromíru Soukupovi napsal, že pořad vyčerpal svůj potenciál a nemůže přinést nové impulzy. 

Ovčáček Soukupovi sdělil, že při hodnocení mediálních aktivit uplynulého období dospěl k závěru, že ve svém čase byl Týden s prezidentem pořadem, který byl pro diváky přínosem a měl své místo. „Pokud jde o etapu od roku 2020 do roku 2023, kdy skončí druhé funkční období prezidenta republiky, situace je zcela odlišná. Dospěl jsem k závěru, že pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál, a nemůže tedy přinést nové impulzy,“ uvedl mluvčí.

Soukupa informoval, že pořad už nebude zařazen do nového plánu prezidentových pravidelných mediálních aktivit. „Se zahájením natáčení proto již nepočítáme,“ uvedl. Majiteli televize Ovčáček poděkoval za profesionalitu, vstřícný přístup a čas věnovaný pořadu.

V pořadu Týden s prezidentem se Zemanem pravidelně vedl rozhovory Soukup. Původně televizní stanice pořad ještě avizovala na tento čtvrtek, dnes odpoledne jej ale z programu odebrala a nahradila ho dokumentární sérií Proč letadla padají, po které se bude vysílat Duel Jaromíra Soukupa. Tento pořad v minulosti navazoval na Týden s prezidentem.

Soukup v pondělí na twitteru uvedl, že ohledně čtvrtečního vysílání je TV Barrandov připravena vysílat a natáčet. „Návrh jsme poslali na Hrad. Na odpověď čekáme. Obsahem by měla být (vládní zmocněnkyně kabinetu pro lidská práva Helena) Válková a (komunistický prokurátor Josef) Urválek a nepřekročitelnost morálních limitů v politice,“ uvedl tehdy Soukup.

Válková minulý týden ustoupila od kandidatury na ombudsmanku po zveřejnění informací o článku z konce 70. let, pod kterým je podepsána společně s komunistickým prokurátorem Josefem Urválkem. Zdůvodnila to ale svým někdejším členstvím v komunistické straně. V souvislosti s kritizovaným článkem s Urválkem, který mimo jiné poslal v roce 1950 na smrt právničku a političku Miladu Horákovou, prohlásila, že za svými odbornými pracemi si dále stojí.

Server Echo24.cz dříve také upozornil, že na TV Barrandov v letošním roce zatím v programu chybí i Talkshow Jiřího Ovčáčka. Debatní pořad prezidentova mluvčího, který televize spustila na podzim, odvysílal zatím poslední díl 16. prosince.