Středočeský kraj vrátil Babišovu kauzu do Černošic

Projev Andreje Babiše

Projev Andreje Babiše Zdroj: ČTK

Premiér Andrej Babiš
Premiér Andrej Babiš
3
Fotogalerie

Středočeský krajský úřad vrátil případ podezření ze střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) černošické radnici k novému projednání. To znamená, že zrušil buď celé rozhodnutí tamního městského úřadu, nebo jeho část. Vyplývá to z vyjádření tiskového oddělení hejtmanství. Podle kraje byl spis včetně rozhodnutí předán zpět městskému úřadu Černošice.

„Krajský úřad Středočeského kraje podle paragrafu 90 odst. 1 písm. b) správního řádu věc vrátil k dalšímu projednání MěÚ Černošice. Tím je ‚řízení o odvolání‘ vedené krajským úřadem pro tuto chvíli ukončeno,“ oznámilo tiskové oddělení hejtmanství.

Jaký byl výsledek řízení, přímo neuvedlo. Podle zmíněného paragrafu odvolací správní orgán napadené rozhodnutí nebo jeho část zruší a věc vrátí k novému projednání správnímu orgánu, který rozhodnutí vydal.

Premiér čelí podezření, že stále ovládá média spadající pod holding Agrofert, který dal v únoru 2017 kvůli zákonu o střetu zájmů do svěřenských fondů. Městský úřad v Černošicích mu v lednu za přestupek v podobě střetu zájmů uložil pokutu, podle deníku Právo šlo o 200 tisíc korun. Babiš se odvolal, případem se tak nyní zabývali krajští úředníci.