Vládli jsme spíše podle novinových titulků, říká bývalý ministr životního prostředí Drobil

Video placeholde
Pavel Drobil
Pavel Drobil
2
Fotogalerie

V době vlády Petra Nečase tu vládla hysterie, říká bývalý ministr životního prostředí Pavel Drobil. Z kabinetu odešel před devíti lety, kvůli kauze Státního fondu, který spadal pod jeho resort. V rozhovoru vzpomíná na chyby, které ODS dělala.

Někdejší ministr životního prostředí ve vládě Petra Nečase Pavel Drobil v rozhovoru pro Blesk Zprávy řekl, že z politiky v podstatě nikdy neodešel. Už druhé funkční období je předsedou moravskoslezské regionální ODS a z toho titulu se také objevil na programové konferenci strany, kde občanští demokraté odstartovali kampaň před evropskými volbami.

Účastnil se také zasedání Výkonné rady, která rozhodla o vyloučení Václava Klause mladšího ze strany a anulovala výsledek regionálního sněmu na Olomoucku, kde si zvolili do vedení mimo jiných také bývalého korunního prince ODS a bývalého ministra vnitra Ivana Langera.

„Jsem rád, že mi dal čas za pravdu a že se ukázalo, že důvod mého odchodu byl opravdu vymyšlený, že si někdo tu kauzu vyrobil,“ řekl Blesk Zprávám Drobil, který v prosinci 2010 odešel z vlády kvůli údajné manipulaci veřejných zakázek na Fondu životního prostředí, který spadá pod ministerstvo, jemuž vládl Drobil.

„Na druhou stranu bych na tom nic neměnil, myslím, že takto se má zachovat politik, který nese odpovědnost za své podřízené, a když podřízení dělají hlouposti, tak holt za to nese odpovědnost ministr,“ říká exministr, kterému prý dnes takový přístup od politiků chybí.


Celý článek najdete na webu blesk.cz >>>