Zadlužené kuchařské celebritě pomohla z exekuce Dalíkova přítelkyně

Blanka Milfaitová přezdívaná „lady Marmeláda“

Blanka Milfaitová přezdívaná „lady Marmeláda“ Zdroj: istock

Když lobbista Marek Dalík nastupoval do vězení, jeho přítelkyně kupovala stavení v šumavské vesnici Pohoří. Dům za devět milionů zakoupila od kuchařské celebrity Blanky Milfaitové přezdívané „lady Marmeláda“. Informoval o tom zpravodajský server iDnes.cz.

Milionový prodej stavení vytáhl Milfaitové trn z paty. Z katastru je totiž patrné, že ačkoliv se chlubí nejlepšími marmeládami, které vaří třeba i pro Buckinghamský palác, v Česku byla pronásledována exekutory, kteří byli připraveni prodat část jejích pozemků. Tudíž ji miliony od devětadvacetileté Dalíkovy přítelkyně, u níž není dohledatelné žádné podnikání nebo živnostenský list, zachránily před exekutory a z problémů se vyplatila. K tomu jí zbylé peníze pomohly splatit i hypotéku, kterou si vzala na nákup pozemků.

„Lady Marmeláda“ je mimo jiné dobrou přítelkyní první dámy Ivany Zemanové. Ta křtila obě její kuchařské knihy a dokonce pozvala Milfaitovou na inauguraci Miloše Zemana.

„Inzerát na prodej domu byl veřejně dostupný několik měsíců. Vybrala jsem nejvyšší nabídku. Dům si koupila paní, jejíž jméno najdete v katastru a přebírala ho spolu s rodiči. Nikdo jiný se mnou ani s mými právníky nikdy nejednal,“ odpověděla na dotazy stručně Milfaitová. 

Ovšem kontakt na ženu, jež ji zachránila ze svízelné situace, nechtěla poskytnout. Důvod, proč se zbavila svých pozemků, se prý netýkal dluhů, ale jejího odstěhování do italských Dolomitů, kde nyní žije. Své marmelády i nadále vyrábí a prodává v Srní na Šumavě. 

Onu záhadnou Dalíkovu přítelkyni a zachránkyni „lady Marmelády“ se několika zdrojům podařilo identifikovat. Jedná se o Kristýnu B., která má trvalé bydliště uvedené v luxusní vile v Hradčanech. Právě na této stejné adrese má nahlášené své živnostenské podnikání v realitách i sám Dalík. V minulosti třetinu této vily sám vlastnil, ale předloni ji prodal za 60 milionů brněnskému podnikateli Jaromíru Benešovi. Je to dvakrát tolik, za kolik ji od firmy stejného muže zakoupil.

Celý článek si můžete přečíst na Blesk.cz ZDE