Britům se v brazilském pralese podařilo údajně zaznamenat UFO

UFO

UFO

(VIDEO) Nevšedním "úlovkem" se mohou pochlubit dva britští cestovatelé, kteří odjeli do brazilského deštného pralesa. Při natáčení skupiny domorodých dětí v regionu Manaus se na pozadí jejich videozáznamu objevil záblesk světla a kousek od něj i neznámá postava, připomínající svým vzhledem mimozemšťana. Podle spisovatele a odborníka na paranormální jevy Michaela Cohena je video natolik působivé, že jej půjde jen ztěžka zdiskreditovat. Informoval o tom britský deník The Sun.

Postava, která se na záznamu objevila má poměrně velkou hlavu s výraznýma očima, štíhlé krátké ruce a esovitě prohnutou páteř, která jí vytváří bříško. Zajímavé je také to, že postava se téměř nehýbe a celou dobu jí tak můžeme sledovat pouze z profilu. Několik metrů od ní navíc střídavou intenzitou září neznámý objekt.

Záznam pochází z oblasti, kde je prý frekvence UFO aktivity poměrně vysoká. Díky tomu se se již v minulosti o celé území začala zajímat i brazilská armáda, která má situaci sledovat a analyzovat. Vyšetřování je nyní známé pod přezdívkou „Operace Prato “

Záznam, na kterém je kromě dětí patrná i neznámá postava, opět vyvolal vlnu zájmu ufologů.

Dříve než však zveřejnila velké množství dokumentů spojených s touto operací, brazilská vláda po řadu let popírala že by Operation Prato existovala.

Cohen, kterému se údajně podařilo záznam získat, jej chce odeslat do filmových laboratoří v Hollywoodu, kde mají experti zjistit, zda se jedná o další z mnoha podvrhů, či nikoliv. Spisovatel, který mimo jiné provozuje webové stránky allnewsweb.com, byl však již v minulosti obviněn z falzifikace a o jeho důvěryhodnosti se podle serveru openminnds.tv tedy dá pochybovat. Jako příklad Cohenovy nedůvěryhodnosti zmiňuje server video nazvané „Skinny Bob“, které údajně zobrazuje přežití mimozemšťana z Roswellu.

Záběry ukazují přeživší UFO z Roswellu