„Časem uzavřeme části města“

Zajistit, aby byl provoz v ulicích co nejplynulejší a navíc bezpečný. To je hlavním úkolem boleslavského odboru dopravy. Šéfuje mu Josef Macoun.

Proč řidiči nedodržují pravidla?
Už nad tím dlouho přemýšlím. Lidé jsou agresivnější a bezohlednější než dříve. Nálada ve společnosti se odráží na silnici. Kdo za volantem může sedět, že udělá takové přestupky?

Chystáte nějakou změnu, která by pomohla dopravě?
Na křižovatce ulic Havlíčkova a Laurinova U Měšťáků chceme dovolit ve směru od nemocnice odbočení doleva k dětské nemocnici. Odlehčíme tím často ucpané Palackého ulici.

Pomohli jste také v místech, kde řidiči chybují?
Moc si toho nevšimli, ale na křižovatce U Bičíků ve směru od třetí brány Škodovky jsme vyměnili značku přikázaný směr jízdy za zákaz odbočení vlevo. Díky tomu mohou řidiči objíždět ty, kteří odbočují vpravo. Zlegalizovali jsme tak aspoň z této strany křižovatky zvyk řidičů řadit se tam ve dvou pruzích.
Boleslav je specifická kolonami, když končí směna ve Škodovce.
Výjimečná je hlavně v tom, že Škoda Auto má dva a půl tisíce služebních aut. Tři auta na rodinu, to není v Boleslavi nic zvláštního. Město je opravdu narvané, vidíme navíc v registru, že auta stále přibývají. Odepisovaných je méně než přihlašovaných. Lidem se to nebude líbit, ale někdy v budoucnu vzniknou místa, kam se autem nedostanou.

Kam třeba?
Do centra či do některých obytných částí. Nic jiného nám nezbude.