Čtyřoká Octavia vstupuje na český trh. Základ výrazně podražil

Nová Škoda Octavia

Nová Škoda Octavia Zdroj: Autorevue.cz

Nová Škoda Octavia
Nová Škoda Octavia
Nová Škoda Octavia
Nová Škoda Octavia
Nová Škoda Octavia
15
Fotogalerie

Škoda Octavia vstupuje do prodeje s cenami od 407 900 Kč s motorem 1,0 TSI. Model před faceliftem přitom šlo koupit o více než 50 000 korun levněji. Základní výbava je však bohatší a nejslabší agregát 1.2 TSI si již nekoupíte. Více na: http://www.autorevue.cz/ctyroka-octavia-vstupuje-na-cesky-trh-zaklad-vyrazne-podrazil

Základní Octavia je lépe vybavená a výkonnější. Místo dvanáctistovky TSI o výkonu 63 kW nyní dostane litrový tříválec který disponuje 85 kW. Nově je Octavia v základní verzi Active vždy s klimatizací LED zadními svítilnami, šestnáctipalcovými disky, denním svícením či dálkovým centrálem. Díky paketu Active Plus za 10 000 korun lze výbavu rozšířit o palubní počítač, malý kožený paket a mlhovky.

Výbava Ambition startuje na 463 900 korunách. Standardně zahrnuje například elektrické ovládání všech oken, kožený paket, 16″ kola z lehkých slitin, LED denní svícení a zadní svítilny, deštník pod sedadlem spolujezdce, 4 reproduktory vzadu, zadní loketní opěrku či podélné střešní nosiče a lampičku v zavazadlovém prostoru u kombi. I zde je v nabídce rozšiřující paket Ambition Plus s tempomatem, vyhříváním předních sedadel, Bluetooth a displejem MaxiDOT za 14.000 Kč.

Z výbavy Ambition vychází také akční model Fresh, který bude v nabídce od 436.900 Kč. Nad rámec výchozí výbavy nabízí mimo jiné tempomat, vyhřívání předních sedadel, zadní parkovací senzory, displej MaxiDOT, komfortní telefonování a multifunkční volant s ovládáním rádia a telefonu, plnohodnotné rezervní kolo a sadu k výměně kola.

Druhá nejvyšší výbava Style přináší Full LED přední světlomety s denním svícením, systém Bolero s osmipalcovým displejem a SmartLink+, multifunkční volant s ovládáním infotainmentu, dešťový a světelný senzor i řazení pod volantem (pro DSG). Dále exteriérový chromový paket, černou leštěnou masku chladiče a praktický deštník. Výbava Style je dostupná od 513 900 Kč s motorem 1,0 TSI o výkonu 85 kW. Paket Style Plus obsahuje např. elektricky sklopná zpětná zrcátka, asistent rozjezdu do kopce, barevný MaxiDOT displej, 17″ kola z lehkých slitin či parkovací senzory vpředu i vzadu. Cena paketu činí 14.000 Kč.

Vrcholná výbava Laurin&Klement je k dispozici od 679 900 korun s motorem 1.8 TSI o výkonu 132 kW. Standardem je nově mimo jiné navigační systém Amundsen 8″, Infotainment Online, detekce slepého úhlu, Phone Box s indukčním dobíjením, WiFi hotspot a hlasové ovládání.

Ve zvýhodněných balíčcích výbav jsou k dispozici také pakety Safety, Multimedia, Comfort, LED Paket a Business paket (mj. Columbus 9,2″, 3D navigace, LTE modul, Phone Box s indukčním dobíjením).

Ze zážehových motorů lze kromě zmíněných jednotek 1.0 TSI a 1.8 TSI vybrat už jen čtrnáctistovku TSI s výkonem 110 kW, všechny zážehové agregáty je možno kombinovat s převodovkou DSG, osmnáctistovka je pak k dispozici i s pohonem 4x4.

Paleta vznětových agregátů startuje na šestnáctistovce TDI s výkonem 85 kW, dvoulitr TDI o výkonu 110 kW se s dvouspojkovou převodovkou prodává jen s předním pohonem, verze 4x4 má vždy manuální řazení. Nejsilnější vznětový dvoulitr s 135 kW lze kombinovat s DSG a pohonem 4x4. Plynovou Octavii G-TEC se čtrnáctistovkou o výkonu 81 kW si lze taktéž objednat s převodovkou DSG.

Za provedení kombi se připlácí třicet tisíc, za automat DSG automobilka žádá padesátitisícový příplatek.

Faceliftovanou Škodu Octavia lze již nyní objednávat. První vozy se k zákazníkům dostanou v lednu.