DJI Mavic 2 Enterprise: Dron pro profíky, který může zachraňovat životy

Nový DJI Mavic 2 Enterprise

Nový DJI Mavic 2 Enterprise Zdroj: VTM.cz

Nový DJI Mavic 2 Enterprise
Nový DJI Mavic 2 Enterprise
Nový DJI Mavic 2 Enterprise
Nový DJI Mavic 2 Enterprise
Nový DJI Mavic 2 Enterprise
9
Fotogalerie

Kvadrokoptéra DJI Mavic 2 Enterprise cílí na profesionály. Nabídne modularitu a tři druhy příslušenství. Bude užitečným pomocníke při záchranných pracích.

 

Koncem srpna představil DJI novou modelovou řadu svých dronů Mavic 2, která sestávala ze dvou modelů: Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom. Oba stroje cílí primárně na běžné uživatele. Portfolio se nyní rozšířilo o další kvadrokoptéru Mavic 2 Enterprise, jejíž jméno je příslibem velmi výkonného stroje.

Na první pohled se verze Enterprise příliš neliší od Mavic 2 Pro. Pokud si odmyslíte různou barvu pásků na ramenech a jinou kameru, připojenou ke spodní straně, vypadají oba modely téměř úplně stejně.

Stabilní obraz v rozlišení 4K

Kamera nového Mavicu nabízí rozlišení fotek 12 Mpx a schopnost natáčení videa ve 4K. Z dalších vlastností zmiňme dvojnásobný optický a trojnásobný digitální zoom. O stabilizaci se stará tříosý gimball.

Video placeholde
DJI Mavic 2 Enterprise - dron pro profíky • Zive.cz

Parametry jsou podobně impozantní, jako v případě Mavic 2 Pro. DJI tak může spoléhat na to, že jeho schopnosti v oblasti stabilizace a přibližování budou pro firemní zákazníky dostatečně atraktivní.

Zásadní je modulární příslušenství

Zásadní vlastností, kterou novinka hodlá zapůsobit, je její modularita. V současné době nabízí DJI tři typy příslušenství, které lze připojit k tělu a ovládat z aplikace. První je bodový reflektor M2E Spotlight, produkující světelný tok 2400 lumenů. Může pomoci při vyhledávacích a záchranných pracích v prostorech se slabým osvětlením.

Druhý na seznamu je reproduktor M2E Speaker, umožňující nahrání až deseti zvukových smyček a jejich následnou reprodukci hlasitostí až 100 decibelů. Do třetice všeho dobrého je tu M2E Beacon, produkující stroboskopické světlo, které je viditelné až pět kilometrů daleko.

Kromě příslušenství bude dalším důležitým faktorem Mavic 2 Enterprise zabezpečení dat. Dron má na palubě úložiště s kapacitou 24 GB (třikrát větší než verze Pro), které může být chráněno heslem. Nabízí přepínatelný režim místních dat, zabraňující připojeným zařízením odesílat nebo přijímat data přes internet, což může být užitečné při plnění citlivých misí.

Kam míří Mavic 2 Enterprise?

Cílovým zákazníkem tedy budou primárně profesionálové, firmy a instituce, které ho mohou využívat ke kontrolám, vyhledávání a záchraně osob či majetku. Dron má samozřejmě autonomní letové režimy a díky sadě snímačů a kamer umístěných na těle se zvládne vyhýbat překážkám.

Video placeholde
DJI Mavic 2 Enterprise se představuje • Zive.cz

Stejně jako Mavic 2 Pro má i varianta Enterprise maximální rychlost 72 km/h a letový čas až 31 minut. Dron je již k dispozici na webu výrobce a u vybraných prodejců v sadě, obsahující kromě stroje, jednu baterii, dálkový ovladač a všechna tři výše uvedená příslušenství. Cena je stanovena na 1999 dolarů (v přepočtu asi 45 500 Kč), což je o 500 dolarů více než stojí Mavic 2 Pro.

Článek vyšel na serveru VTM >>>