Do prodeje jdou novinky z milánské přehlídky designu

Světlo Spin Light

Světlo Spin Light Zdroj: retaildesignblog.net

Barevná světla ve tvaru láhve Jar RGB, skleněné svítidlo Spin Light a další novinky od společnosti Lasvit, které minulý týden zářily na milánské přehlídce designu, by mohly být do léta volně k prodeji. Koupit už lze židli Tram výrobce TON, který byl na italské výstavě v sekci nábytku jediným českým zástupcem. Prodej dalších novinek prezentovaných na italské přehlídce se zatím připravuje, řekli zástupci firem.

„Zařazení produktů z letošního milánského veletrhu nezáleží ani tak na nás jako na jednotlivých značkách. Bohužel vždy nějakou dobu trvá než novinky začnou vyrábět, některé do výroby vůbec nezařadí,“ řekla Lucie Přibylová ze společnosti Konsepti s tím, že zhruba 70 až 80 procent produktů se vyrábět začne. „Ale není to až tak rychlé. Počítejte nejdříve za zhruba dva až tři měsíce,“ doplnila.

Konsepti zastupuje mimo jiné ikonickou švýcarskou značku Vitra, která letos v Miláně představila například bohatě polstrované sofa Alcove Plume od designérského dua Ronan & Erwan Bouroullec. To má Konsepti spolu s dalšími novinkami z Milána, jako je třeba kovová stolička 3 nuns od firmy Moroso, uvedené na svém webu v sekci novinek, koupit je ale prozatím není možné.

Židle TramŽidle Tram | Ton.czŽidle Tram

Za zhruba dva měsíce půjde do volného prodeje nová kolekce svítidel české společnosti Lasvit, která na ní spolupracovala mimo jiné s designérkou Lucií Koldovou, autorkou světla Spin Light inspirovaného dětskou hračkou „káča“. To Lasvit spolu s dalšími novinkami představil v Miláně v rámci veletrhu svítidel Euroluce, který se v Itálii konal souběžně s přehlídkou produktového a interiérového designu Salone del Mobile.

V nábytkové sekci byla v Miláně poprvé představena židle Tram, jejíž sedák připomíná laminátové sedačky pražských tramvají. Židle od rakouského designéra Thomase Feichtnera už je možné v Česku koupit. „Židle Tram už je v tuto chvíli v prodeji, je možné ji objednat,“ řekla Markéta Kovalová z firmy Ton a dodala, že ve firemních prodejnách bude židle k vidění zhruba od pondělí 6. května. Její základní cena se bude pohybovat kolem 6700 Kč.