Karvinské školy pomohou Haiti

Dvacet karvinských středních a základních škol chystá dobročinné představení, jehož výtěžek poputuje na pomoc Haiti.

Děti a studenti z Karviné se rozhodli, že neštěstí na Haiti nebudou jen tak nečinně přihlížet, ale že dají své síly dohromady a také pomohou. Akce Karvinské školy pro Haiti se zrodila koncem ledna na Střední škole techniky a služeb Karviná. Její studenti teď společně s ostatními chystají na středu 17. února od pěti hodin odpoledne dobročinné vystoupení v kulturním domě, na kterém každý předvede, co umí.

Módní přehlídka i zpěv

„Na pracovní schůzce si už zástupci škol řekli, co která škola připraví. Bude to přehlídka pěveckých i tanečních vystoupení, sportovní zdatnosti v bojových uměních nebo v gymnastických cvičeních. Součástí bude i bláznivá módní přehlídka. Jedna škola skládá speciální píseň na závěr vystoupení,“ řekl náměstek primátora Petr Juras. Také žáci se už na představení těší. V těchto dnech všichni pilně nacvičují, chystají kostýmy a kulisy. „Se spolužáky připravujeme ‚crazy‘ módní přehlídku. To znamená, že budeme na hudební doprovod předvádět vlastnoručně vyrobené modely ze všech možných materiálů. Z cédéček, alobalu, papíru, drátu a podobně,“ popsala žákyně deváté třídy Základní školy Dělnické Aneta Oláhová. „Na vystoupení se těším hlavně proto, že i my tak budeme moci pomáhat obětem zemětřesení. Navíc vystoupení jako takové může vypadat zajímavě,“ dodala další žákyně deváté třídy Bára Bajková.
„Všechny školy jdou do přípravy první společné akce s velkým nasazením, každá se bude snažit dle svých nejlepších možností ukázat na jevišti to nejlepší, co má. Nebude to program profesionálů, ale malých a větších amatérů a poselství, které děti a jejich učitelé vysílají, bude mít velký dosah,“ řekl Juras.