Mrázek: Ve finále jsme byli lepší

Florbalisté Vítkovic prohráli výborně rozehranou sérii.

Jak snadno ztratit vyhranou sérii, ukázali ve finále florbalové extraligy hráči 1. SC WOOW Vítkovice. V bloku zápasů hraném na tři vítězství vedli nad Tatranem Střešovice 2:1 a ještě necelých deset minut před koncem čtvrté bitvy na domácím hřišti vedli 3:1. Ovšem pak přišel obrat a hosté zvítězili 4:3. Sérii tak vyrovnali na 2:2 a pátý zápas v Praze pak Vítkovice prohrály 3:6.
„Finále jsme si prohráli sami doma ve čtvrtém utkání. Jako bychom najednou měli strach o výsledek,“ vrátil se ke klíčovému okamžiku ostravský Patrik Suchánek.
V pátém utkání v Praze byla psychická výhoda na straně Střešovic. „První třetina nám vůbec nevyšla. Do čeho bouchli, to spadlo do branky. Jsme zklamaní,“ sdělil Suchánek. Trenér Radomír Mrázek z druhého místa ale naštvaný není. „Samozřejmě, prohra ve finále mrzí, ale mě těší fakt, že před sezonou přišlo pět nových hráčů a podařilo se nám sladit je s ostatními. Z tohoto pohledu jsem spokojený. Navíc si myslím, že i když jsme finále prohráli, byl náš florbal lepší než soupeřův,“ míní Mrázek. Vítkovicím už za měsíc začíná příprava na novou sezonu a kádr se zřejmě trochu změní. „Mužstvo chceme udržet pohromadě, nicméně nějaké změny přijdou. Nejspíš nás ale opustí finský útočník Tuomas Mustakallio. Vše se ale ještě může změnit,“ naznačil jednu z možných změn Radomír Mrázek.