Oblek na míru vám dodá styl i každodenní pocit výjimečnosti

Obleky a košile na míru si oblíbil i Tomáš Satoranský, přední hráč NBA, který patří mezi ambasadory Krejčovství Blažek.

Obleky a košile na míru si oblíbil i Tomáš Satoranský, přední hráč NBA, který patří mezi ambasadory Krejčovství Blažek. Zdroj: Blažek

Chcete dosáhnout ležérnějšího efektu? Vyměňte košili za basic triko.
Pokud vám nevadí pozornost ostatních, zvolte látku s jemným vzorkem.
Dokonale padnoucí oblek může změnit odmítavý postoj vůči formálním oděvům.
Tomáš Satoranský měří nekonfekčních 201 centimetrů. S takovou výškou se oblek nevybírá zrovna snadno.
5
Fotogalerie

Na míru šité obleky a košile jsou právem považovány za vrchol pánského krejčovského řemesla. Pohodlí luxusních materiálů a mistrovských střihů, které perfektně kopírují postavu, se totiž jen tak něco nevyrovná. V Krejčovství Blažek si proto zakládáme na nejkvalitnějších látkách od italských a britských výrobců a precizním zpracování všech detailů.

Jedinečný zážitek z nošení obleků a košil vyrobených na zakázku si teď navíc můžete užít každý den – v kanceláři, venku s přáteli nebo na pracovní cestě. Nové kolekce textilií od Lanificio Cerruti a Thomas Mason, kteří jsou dodavateli nejvyhlášenějších krejčovských salonů po celém světě, byly totiž vyvinuty pro muže, jenž jsou neustále v pohybu.

Oblekový materiál iTravel od italské firmy Lanificio Cerruti je vyroben z přízí s vysokým zákrutem, díky čemuž se látka nemačká ani při dlouhodobém sezení. Povrchová úprava pak obleku zajistí odolnost vůči vodě i skvrnám. Nemačkavost a extrémní pohodlí oceníte i u košil z materiálů z řady Journey od britského výrobce Thomas Mason.

Oblek, který padne i basketbalistovi

Produkty z řady iTravel má nejraději i Tomáš Satoranský, hráč prestižní basketbalové NBA, který u obleků a košil preferuje hlavně funkčnost a pohodlí. „Jsem neustále na cestách a potřebuji vypadat vždy perfektně, a proto dávám přednost látkám, které se nemačkají, ale zároveň jsou z čistě přírodního materiálu. Díky tomu se v nich cítím pohodlně i elegantně,“ popisuje Tomáš svou zkušenost.

Tomáš, který je aktuálně nejznámějším českým basketbalistou, měří 201 centimetrů, a tak pro něj výběr obleku býval černou můrou. Díky možnosti nechat si sako, košili i kalhoty ušít na míru své vysoké postavě zjistil, že i v obleku se člověk může cítit komfortně. Investici do obleku na zakázku proto ocení jednak muži, kteří zkrátka chtějí vypadat skvěle, ale i ti, co nemají tak úplně konfekční postavu.

Mistrovskou práci našich krejčí, kteří každému obleku a košili věnují i několik týdnů práce, můžete na vlastní kůži zkusit v našich obchodech Blažek v Praze na Václavském náměstí nebo v OD Kotva nebo v Brně v Galerii Vaňkovka.

Na oblečení, které vám nesedí, rychle zapomenete.Na oblečení, které vám nesedí, rychle zapomenete. | Blažek

Jak se šije oblek na míru?

Výběr se skládá ze tří fází. V té první si zvolíte vrchový materiál a vzhled saka zevnitř. Je možné vybírat podšívku, kontrastní výpustky vnitřních kapes, kontrastní výpustky v mezních švech, barvu štepovacích nití, barvu a styl písma monogramu. Dále také knoflíky a barvu nití různých kontrastních prošívání pro vnější stranu saka.

Ve druhé fázi následuje modelové vybavení obleku - kapsy, klopy, rozparky, dírky, poutka u kalhot, manžety, styl prošívání a styl zapínání. Modelové vybavení závisí na společenské události či způsob užívání obleku.  

Třetí částí je samotné měření a sestavování střihu obleku technikou made to measure. Stejným způsobem bude ušita i košile na míru.  

„Veškeré tyto detaily a výběry se řeší i u košil. Jejich doba zhotovení je stejná. Většina zákazníků, kteří si přijdou nechat ušít oblek, si to kompletují s ušitím košile. Je to lepší z důvodu celkové designové kompletace outfitu a použití správného materiálu. Šijeme také jen samostatná volnočasová saka, vesty, kalhoty, a to z různých materiálů a v různém designu,” popisuje Iva Soušková, specialistka Made to Measure Krejčovství Blažek. Ušití trvá zhruba čtyři až šest týdnů

Made to Measure je zkrátka tou nejjednodušší cestou, jak dosáhnout nejvyšší mety elegance. Chcete se o oděvech na míru dozvědět více? Sjednejte si schůzku s našimi specialistkami, které vám rády pomohou s výběrem. Více informací najdete na mtm.blazek.cz.