Petr slouží zákonu i na plese

Manžel Ivany Bičejové léta šéfuje Městské policii v Karviné. Do akce neváhá jít ani v obleku cestou na ples.

Ivana Bičejová se díky svému manželovi párkrát dostala k nějaké té rvačce, ale také třeba na myslivecký hon. S Petrem Bičejem se v manželství rozhodně nenudí.
„Má takovou povahu, že musí všechno řešit a moc se neohlíží. To sice ocení jeho nadřízení, ale pokud s ním žijete, tak máte pocit, že je ženatý s prací. Hodně času a úsilí věnoval té jejich Nulové toleranci. Myslím si, že si ho za tento přístup vážili a váží. No zkrátka workoholik jak vyšitý,“ popisuje svého manžela s úsměvem Bičejová.
Do akce se její manžel neváhá vrhnout ani cestou na ples. „Čekali jsme před domem na taxi. Manžel si všiml, že nějací chlapi berou ze stavby krycí plachtu na lešení a dávají ji do přistaveného auta. Šel k nim a hned na ně vybafl, proč tu plachtu berou. Ten nejvíce drzý ho posílal někam, a tak manžel použil jeho magickou větu ,jménem zákona‘, a to mi bylo jasné, že to nedopadne dobře. Nakonec se s chlapem, kterému zkroutil ruce, válel po kapotě špinavého auta a já vytřepaně volala strážníky,“ vzpomíná dnes už s úsměvem Bičejová. Podle ní si většina lidí neuvědomuje, jak nebezpečná a zodpovědná práce u městské policie je. „Manžel si doma často analyzoval nahrávky ze zákroků, tak jsem samozřejmě nahlédla, a řeknu vám, že akční filmy jsou proti tomu nic. Šel mi mráz po zádech, když vidíte bitku třiceti Romů a strážníci nečekají na posily a jdou mezi ně. Když někdy slyším některé názory lidí, tak se mi pění krev,“ vypráví Bičejová. Policista Petr Bičej je taky vášnivým myslivcem, a tak se jeho žena nevyhne ani přípravě zvěřiny v kuchyni. „Myslivci jsou strašně zvláštní skupina lidí. Dosti uzavření, jen tak k sobě nikoho nepustí. Když si vás ale oblíbí, tak jste jejich se vším všudy. Já pomáhám v kuchyni. Zvěřinu nemusím, ale připravit ji umím,“ dodává Bičejová.