Římská policie objevila pěstírnu konopí v tunelu metra z Mussoliniho éry

Konopí

Konopí Zdroj: Euro Hynek Glos

Římská policie odhalila velkou konopnou farmu v opuštěném tunelu plánovaného římského metra z fašistické éry Benita Mussoliniho. Kilometr dlouhý tunel byl oficiálně používán jako pěstírna hub, ale jeho alternativní využití minulý týden prozradila pronikavá vůně marihuany, informovala agentura Reuters s odvoláním na římskou policii.

Tunel je blízko trezorů italské centrální banky na jihovýchodě metropole. Podzemní prostory jsou často využívány pro pěstování hub, ale policie objevila za jednou ze zdí mnoho řádků marihuany.

Na zveřejněném policejním videu jsou podle Reuters vidět v zadní části tunelu s „osevní“ plochou 4000 metrů čtverečních rostliny, hromady pytlů s konopím i váha a další zařízení.

Marihuana jako doping? Sporné, shodují se odborníci

Italská finanční policie uvedla, že zabavených 340 kilogramů drogy by se prodalo za zhruba tři miliony eur (asi 75 milionů korun). Sedmapadesátiletý vlastník farmy byl zatčen.

Tunel, v němž bylo jedno z největších množství marihuany v dějinách Itálie odhaleno, byl zbudován jako část sítě metra, kterou Mussolini plánoval ve 30. letech minulého století. Výstavba podzemní dráhy byla zastavena po zapojení Itálie do 2. světové války.