V Jesenici vznikne 18 luxusních vil

Oblast Jesenice na jihu od Prahy za posledních dvacet let zcela změnila svoji tvář. Z vesnice v blízkosti velkoměsta se stal obrovský městský satelit, který nadále mohutní a roste. Společnost JIMAST DEVELOPMENT s. r. o. tu nyní realizuje svůj projekt, výstavbu osmnácti luxusních rodinných vil – VILAPARK Jesenice.

Pozemek pro výstavbu domů se nachází na okraji zástavby Jesenice a stavební parcely přiléhající z jedné strany jsou v územním plánu určeny pro funkci volnočasovou, sportovní. V budoucnu je budou moci obyvatelé domů využít k trávení volného času. Nedaleko z druhé strany areálu je základní škola, obec disponuje i lékárnou, bankou, supermarkety Albert a Lidl, prodejnou biopotravin, obecní knihovnou a celým spektrem základních služeb. Společnost JIMAST Development se podle slov Matěje Havlína, projektového manažera společnosti, zabývá projektem tři roky. Nyní je projekt ve fázi výstavby první vily.

#####Tři základní typy rodinných vil

Za návrhem projektu stojí ateliér ZÓNA, jehož architekti navrhli harmonický areál, který nabízí vily ve třech základních typech a mnoha variantách. Všechny domy jsou orientovány směrem na jih. Snahou architektů bylo propojit exteriér s interiérem a tomuto cíli je podřízen výběr stavebních prvků. V interiérech převažují především přírodní materiály, a to od dřeva po žulu. Fasády budou mít tři varianty barevnosti, od teplé žluté přes oranžovou až k červeným odstínům.

Barvy mají asociovat náladu slunečného podzimního dne. Plochá střecha umožňuje instalaci solárních nebo termálních kolektorů, případné zatrávnění. Celé řešení objektu je koncipováno s důrazem na energetickou úspornost. Garáž je standardním vybavením každého domu. VILAPARK Jesenice pro náročnou klientelu počítá s individuálním řešením dispozic nebo použitých povrchových materiálů. Domy bude stavět stavební divize JIMASTU. Ke každé vile patří pozemek o rozloze od 700 do 750 metrů čtverečních.

#####Výborná dopravní dostupnost

Lokalita je dostupná buď přes Šeberov a Hrnčíře, směrem od krčské nemocnice, nebo dálnicí D1. Na jaře 2010 bude předán do užívání R1 dálniční okruh Prahy v části od D1 na Barrandov a spolu s ním i silniční objezd Jesenice, čímž se otevře snadné spojení k letišti Ruzyně. Současně dojde ke zklidnění dopravy uvnitř obce a vybudování pěších zón. Spojení s Prahou zajišťují pravidelné autobusové linky MHD, které vedou do stanic metra C Opatov nebo Budějovická.

Vzdálenost k plánované stanici metra D v Písnici je zhruba tři kilometry. Poté, co si klient rezervoval konkrétní parcelu s vilou daného typu, přichází na řadu financování. Pro zájemce, kteří preferují hypotéku, developer připravil výhodné balíčky. Projekt je od počátku financován převážně z privátních prostředků skupiny JIMAST, a jeho realizace tak není závislá na měnících se možnostech bank v oblasti financování developerských projektů. Developer odhaduje, že celý areál bude dostavěn v prvním pololetí roku 2011.