Zápisník Jiřího Frydlewicze: Svět naruby

V četnosti pořádání Japonsko překonala už jen Francie a USA

V četnosti pořádání Japonsko překonala už jen Francie a USA Zdroj: Profimedia

Šéf světového olympismu Thomas Bach rázně utnul spekulace, zda by rizika šíření koronaviru mohla ovlivnit i největší sportovní událost planety
Mezinárodní olympijský výbor neuvažuje o zrušení nebo odložení her v Tokiu
V četnosti pořádání Japonsko překonala už jen Francie a USA
Tesla model S
Tesla model S
12
Fotogalerie

Letním olympijským hrám v Tokiu hrozí přeložení o jeden až dva roky. Akce konaná od roku 1896 by mohla doplatit na globální epidemii koronaviru. Ta již tři měsíce drasticky promlouvá do dění na planetě. Nejistá je i sezona slavných hudebních festivalů či sportovních akcí. O ekonomických dopadech ani nemluvě. Co dokáže způsobit zkažený netopýr k obědu je až s podivem.

Elon Musk však slaví i přes globální turbulence. Jeho automobilka Tesla překonala milník v podobě jednoho milionu vyrobených vozidel. Dobrá zpráva. Teď se kvůli tomu všemu smrkání a kýchání bude autopilot v autě nejspíš hodit.

Před 16 lety zemřel slavný český režisér Karel Kachyňa. Je autorem klasických snímků jako Král Šumavy, Smrt krásných srnců či seriálu Vlak dětství a naděje. Tak si raději pusťte v klidu doma nějaký mistrův film a nikam nechoďte. Stejně jsou v tuto chvíli všichni jen potenciální chodící nákazou.