Marek Schwarzmann: Pirát dopaden

zápisník, Marek Schwarzmann

zápisník, Marek Schwarzmann Zdroj: E15

Poláci před pár dny chytili největšího internetového piráta světa. Majitel serveru KickassTorrents, Ukrajinec Artem Vaulin, prý americké kulturní produkci způsobil škody přesahující miliardu dolarů. Pro obyčejného člověka z toho plynou dvě zásadní informace – další Ukrajinec má zruinovaný život (byť si za to může sám) a na doménu kat.cr se teď nějakou dobu nepůjde přihlásit (a proto se začne opět používat Pirate Bay).

Slevomat včera začal nabízet možnost projít si školením, jak správně chytat pokémony. Než si začnete klepat na hlavu, co je to zase za blbost, je třeba připomenout, že do prodeje šlo jen deset voucherů a veškerý výtěžek firma pošle Unicefu na pomoc dětem v nouzi. Zbývá jen dodat, že cena jednoho voucheru činila pouhých 149 korun, a tak si toho děti v Unicefu asi moc neužijí. Teprve teď můžete s klepáním na hlavu začít.

Soudruzi z Číny nasadili v boji proti dopingu svých olympijských atletů těžký kalibr. Cvičencům před nástupem do letadla mířícího do Ria národní sportovní komise naservíruje písemku. Kdo ji nenapíše alespoň na 80 procent, nepojede. „Čína proti dopingu bojuje a máme k němu nulovou toleranci. Proto chceme dát najevo, že nám záleží na fair play a zdraví sportovců,“ proniklo do médií prohlášení nejmenovaného pohlavára. Chvíli nato pak prolétla zpráva o tom, že ruským atletům nevyšla sportovní arbitráž týkající se účasti v Riu. Asi to musela být těžká písemka.