Pavla Palaščáková: Hlasování za penze a slevy

Volby na východě Ukrajiny

Volby na východě Ukrajiny Zdroj: ctk

Povstalcům v Donbasu nelze upřít vynalézavost. Vysokou účast v hlasování o představitelích obskurní Luhanské republiky si pojistili sofistikovaněji než často zmiňovanými hlavněmi tanků. Vystrašili seniory, že se jim nedostane zdravotní péče, penzí a slev v obchodech, pokud nebudou mít nové sociální karty. Není těžké uhodnout, kde byly k dispozici.

Penzisté tak stáli ve frontě před volebními místnostmi i několik hodin. Podle nepotvrzených zpráv někde karty došly, a pořadatelé tak museli střílet do vzduchu, aby dav zklidnili. Prostě volby, jak se na místní poměry sluší. Personou non grata se v prozápadně orientované části bývalého SSSR stává Rus Ivan Ochlobystin.

Někdejší pop, jenž přesedlal na hereckou dráhu a zvažoval kandidaturu na prezidenta, nesmí na Ukrajinu, do Lotyšska a Estonska. Ochlobystin je známý propagátor osamostatnění Donbasu, což je na něm to nejméně kontroverzní. Aktivní homofob volá po tom, aby byli gayové páleni zaživa.

Magická ebola

Jeho zatím vrcholné číslo souvisí s ebolou. Její oběti se podle něj vracejí na svět jako zombie. Slyšel totiž o případech, kdy mrtví po pár dnech zázračně ožili. Pro jistotu si už raději pořídil kuši. Málokdy člověka napadne, že v Kremlu sedí poměrně rozumný člověk.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro zpochybňuje výdobytky zavedené Hugem Chávezem. Ten o půl hodiny přetočil čas, jelikož se mu zdálo, že je ráno dlouho tma. Maduro se naopak domnívá, že se nad Venezuelou brzy smráká. V tom se nemýlí, hodinky to ale nespraví.