Finský Wolt bude rozvážet jídlo pro pražský Manifesto Market

Manifesto

Manifesto Zdroj: Manifesto

Nová služba na doručování jídla v Praze Wolt
Manifesto
3
Fotogalerie

Pražský gastro-kulturní pop up amerického podnikatele a architekta Martina Barryho přichází s další službou. Poté, co před časem zakladatelé festivalu ohlásili rozšíření konceptu na nová místa, oznámili dnes spolupráci na rozvážce jídla s finským Woltem. Rozvážka bude mít zatím jen relativně malý dosah, kurýři budou jezdit v okruhu tří kilometrů od Manifesta na Florenci.

„Vaříme a máme otevřeno za každého počasí, ale mysleli jsme i na návštěvníky, pro které je za některých okolností pohodlnější jídlo si nechat doručit, ať už týmy ve firmách, nebo třeba rodiče s dětmi,“ uvedl Martin Barry, zakladatel Manifesta.

Finská služba Wolt, která nastřádala přes dva miliony uživatelů, v Praze začala působit loni v červenci, zhruba měsíc po vzniku Manifesta. V současnosti již funguje v 50 městech po světě.

Iniciátorem Manifesta je zmíněný Martin Barry. Koncept ale už zvládl přitáhnout řadu zvučných investorských jmen. V první fázi projektu pomohla skupina Penta, na jejíž pozemcích Manifesto vyrostlo. Letos do Manifesta dala peníze investiční skupina Rockaway. Manifesto se má v nejbližší době rozšířit na pražský Smíchov, investoři počítají i s přenesením projektu do některých zahraničních měst.

Co se týče rozvážky jídel, donedávna tuzemský dominantní projekt Dáme jídlo má houstnoucí konkurenci. Vedle Woltu na českém trhu působí také Uber Eats a jídlo začne rozvážet také Bolt, dříve Taxify.

Chcete si otevřít vlastní gastronomický provoz? Objednejte si manuál E15 >>>

Video placeholde
• E15