5. Patrik Tkáč

5. místo Patrik Tkáč

5. místo Patrik Tkáč Zdroj: Štěpánka Honzlová

Slovenský finančník letos konsolidoval své společné podnikatelské a investiční projekty s Danielem Křetínským do nově vytvořeného holdingu J&T Capital Partners. Cílem nové, v Česku založené společnosti je správa a rozvoj všech stávajících a budoucích podílů ve společných obchodních projektech tandemu Tkáč a Křetínský.

Hodnota majetku: 90 miliard korun

  • Věk: 48
  • Obor: energetika, finance, obchod, reality, investice
  • Zdroj majetku: Energetický a průmyslový holding, EP Global Commerce, Vesa Equity Investment, J&T Capital Partner

Holding získal od Tkáče do vlastnictví mimo jiné 44procentní podíl ve společnosti Energetický a průmyslový holding, která sdružuje investice v energetice. Pod J&T Capital Partners dále spadají či budou spadat podíly, které dosud byly v Tkáčově vlastnictví, například ve fondu Vesa Equity Investment, EP Global Commerce, Czech Media Invest, a skupina bude také vlastníkem 44procentního podílu v ACS 1893 Holding, mateřské společnosti fotbalového klubu AC Sparta Praha.

Holding J&T Capital Partners je společností pod výlučnou kontrolou Patrika Tkáče, nicméně ekonomicky a kapitálově se na ní bude významně podílet širší okruh investorů, kteří jsou sdružení v J&T Private Equity Group Limited.

Nejnovější magazín E15 „Elita byznysu“ objednávejte zde >>>