Jill Bidenová. Nová první dáma chce zůstat i učitelkou

Budoucí první dáma USA Jill Bidenová během prezidentské kampaně svého muže
Jill Bidenová, budoucí první dáma USA
Budoucí první dáma USA Jill Bidenová během prezidentské kampaně svého muže
4
Fotogalerie

Jill Bidenová učila angličtinu na několika středních školách. Rovněž se věnovala vzdělávání žáků s emočními poruchami v psychiatrických zařízeních. Zaměstnání, jehož se nechtěla vzdát, Bidenová vykonávala i v době, kdy byl její muž viceprezidentem. V té době byla první pracující „druhou dámou“ v historii USA. Svým žákům se chce věnovat i v nové roli první dámy. Podívejte se na její profil na Mall.TV.

Nová první dáma měla k politice i k pozornosti médií zpočátku odtažitý vztah. Ještě v roce 2004 byla proti tomu, aby se Biden účastnil prezidentských voleb. Po znovuzvolení George W. Bushe názor na manželovu politickou kariéru změnila. V primárních volbách demokratů v roce 2008 už jej na mítincích podporovala.

V loňské kampani hrála Bidenová aktivní roli, a na jaře kvůli ní přestala i vyučovat. Manžela doprovázela na mítincích a postavila se také za nevlastního syna Huntera Bidena, který je kritizován kvůli svým obchodním praktikám na Ukrajině. Bidenová se vyjadřovala například k dopadům pandemie COVID-19 na situaci ve školství.