Hobbymarketům OBI se v Česku daří, řetězec výrazně zvýšil tržby i zisk

Zdroj: Jitka Pecharová / Blesk

Německé hobbymarkety OBI v Česku loni zvýšily tržby o 18 procent na 6,2 miliardy korun. Zisk řetězce stoupl o 22 procent na 358 milionů korun. 

"I přesto, že byly na jaře 2016 znovuotevřeny ostatní bývalé markety společnosti Baumax, které nyní provozuje společnost Mercury, OBI ČR se podařilo prohloubit své vedoucí postavení v Česku," uvedla firma. OBI na konci loňského roku provozovalo v Česku 33 hobbymarketů. Cílem firmy na letošní rok bylo posílení pozice na českém trhu.

OBI v Německu provozuje přes 350 prodejen, dalších téměř 300 prodejen provozuje v zahraničí - Itálii, Maďarsku, Rakousku a dalších zemích.

V hobbymarketech Češi každý rok utratí zhruba 30 miliard korun. Na českém trhu působí šest hobbymarketových řetězců - OBI, Bauhaus, Baumax (Merkury Market), Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield.

Konkurenční Hornbach v Česku ve finančním roce 2016/2017 zvýšil tržby o 15 procent na 6,4 miliardy korun a dosáhl zisku 344 milionů korun. Prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield loni dosáhl konsolidovaných tržeb 5,6 miliardy korun a konsolidovaného zisku 114 milionů korun.