Nejasná bilance: Záchranáři pátrají po dalších obětech neštěstí v Bavorsku

Nehoda vlaku v Bavorsku (9. února 2016)

Nehoda vlaku v Bavorsku (9. února 2016) Zdroj: CTK

Celkový počet obětí úterní čelní srážky vlaků v Bavorsku zůstává nadále nejasný. Německá agentura DPA opravila svou dnešní informaci, že záchranáři našli jedenáctého mrtvého, podle ní zatím není osud posledního pohřešovaného jasný. Úterní nehoda byla nejhorším železničním neštěstím v Bavorsku za víc než 40 let, kromě desítky mrtvých bylo asi 80 lidí zraněno.

Mluvčí policejního ředitelství v Rosenheimu sdělil DPA, že informace z dnešního rána o nalezení a vyproštění další oběti z trosek není pravdivá. „Deset mrtvých (žádné zvýšení se již neočekává), žádná pohřešovaná osoba, vyšetřování kriminální policie pokračuje,“ uvedlo policejní ředitelství v 08:15 SEČ na twitteru.

Záchranáři na místě však podle DPA předpokládají, že se v troskách nachází ještě jedna osoba a není naživu. Právě záchranáři ráno informovali o nalezení těla pohřešovaného.

Nehoda se stala v úterý ráno u městečka Bad Aibling asi 50 kilometrů jihovýchodně od Mnichova, a to na lokální trati mezi Holzkirchenem a Rosenheimem. Několik vagonů po nárazu vykolejilo.

Příčina neštěstí zatím není známa. Podle zdroje agentury DPA se ale na základě prvních výsledků vyšetřování zdá pravděpodobné, že šlo o lidské selhání. Kdo konkrétně by mohl být za tragédii zodpovědný, ale jasné není.