Nové kryptoměny mají v Číně smůlu. Země zakázala jejich vydávání

Kryptoměny

Kryptoměny Zdroj: Computer

Kryptoměny
Kryptoměny
Kryptoměny
Kryptoměny
5
Fotogalerie

Čína dnes zakázala jednotlivcům a organizacím získávat finance prostřednictvím primární nabídky mincí (ICO), která se používá při vydávání nových kryptoměn.

Tato praktika představuje nelegální získávání financí, uvádí se v prohlášení centrální banky, regulačního úřadu pro burzy a banky a dalších vládních úřadů zveřejněného na internetových stránkách centrální banky.

ICO se staly rájem pro podnikatele v oblasti digitálních měn jak v Číně, tak po celém světě. Umožňují získat rychle vysoké částky vytvořením a prodejem digitálních "poukázek" bez regulačního dohledu.

Organizace a jednotlivci, kteří dokončili získání prostředků prostřednictvím ICO, by měli okamžitě učinit všechna opatření k navrácení těchto financí, uvádí se v prohlášení.

Jak platit bitcoinem? Podívejte se na naše video

Video placeholde
platba bitcoiny • e15

Nabídka digitálních měn v Číně v letošním roce prudce vzrostla. Tisková agentura Nová Čína v červenci uvedla, že v zemi se již uskutečnilo 65 primárních nabídek, při kterých 105 000 jednotlivců v zemi poskytlo 2,62 miliardy jüanů (8,8 miliardy korun). Za svůj zdroj označila vládní organizaci, která sleduje internetovou finanční aktivitu.