Miliardář Vítek prodává svou superjachtu. Pohled na luxus za 340 milionů

Prostorná sluneční paluba má 120m² a pojme až 150 hostů. Navíc se na ní nachází i vířivka.

Prostorná sluneční paluba má 120m² a pojme až 150 hostů. Navíc se na ní nachází i vířivka. Zdroj: Yacht Charter Fleet, Silvestar yachting, Fraser

Hlavní kajuta.
Prostorná sluneční paluba má 120m² a pojme až 150 hostů. Navíc se na ní nachází i vířivka.
Salonek.
Jídelna.
Koupelna v hlavní kajutě.
31
Fotogalerie

Loď Baron Treck realitního magnáta a jednoho z nejbohatších Čechů Radovana Vítka je k mání za 13,9 milionu eur, přes 340 milionů korun. A při pohledu do přepychového interiéru se ceně ani nelze divit. Jachta je vybavena mimo jiné i vířivkou, saunou, či sofistikovaným sky lounge barem.

Luxusní plavidlo, které nese jméno legendárního rakouského vojenského velitele Franze von der Trencka, se objevilo v nabídce portálu Fraser. Podle inzerátu se na prostorné třípatrové jachtě nachází celkem šest kajut, kde se může ubytovat až 12 hostů. Zajímavostí je ale zejména prostorná paluba, která pojme až 150 lidí, a lze ji tak využít k pořádání soukromých či firemních akcí. „Jachta je připravena na desítky let nezapomenutelných večírků,“ uvedl server Autoevolution, který o prodeji informoval.

Loď dodala v roce 2011 italská společnost Eurocraft a s délkou 43,5 metrů jde údajně o její největší zkonstruované plavidlo. Další předností je působivý dojezd 11 600 námořních mil (21 483 km) při rychlosti deset uzlů (18,5 km/h), nízká spotřeba s nádrží o kapacitě 105 000 litrů a ponor devět stop (3 metry), díky kterému plavidlo může i do mělkých zátok.

Důvod prodeje není podle Autoevolution znám, mimo to je ale také v nabídce společnosti Yacht Charter Fleet, která poskytuje luxusní jachty k pronájmu. Zájemcům je k dispozici již od 135 tisíc eur (3,3 milionu korun) na týden. Na přepychový interiér se podívejte v galerii.