Automobilka Tesla nestíhá výrobu Modelu 3, přesto propouští své zaměstnance

Tesla, ilustrační foto

Tesla, ilustrační foto Zdroj: VTM.cz

Tesla, ilustrační foto
Tesla, ilustrační foto
Tesla, ilustrační foto
Tesla, ilustrační foto
Tesla, ilustrační foto
11
Fotogalerie

Řadu zaměstnanců Tesly minulý týden nečekala příjemná zpráva. Firma se rozhodla jak ze svého sídla v kalifornském Palo Altu, tak z továrny z Fremontu, propustit několik stovek zaměstnanců.

 

Píše o tom Mercury News.  Podle zdrojů serveru přišlo o práci něco mezi 400 a 700 lidmi. Byli mezi nimi zaměstnanci napříč pozicemi, tedy jak tovární dělníci tak řídící manažeři. Nikdo z nich netušil, že se firma k něčemu podobnému chystá.

Tesla krok v prohlášení obhajuje tak, že každoroční audit společnosti odhalil nedostatky v určitých odděleních, které byly způsobeny konkrétními lidmi. Zaměstnanci tedy podle společnosti byli propuštěni na základě jejich slabého výkonu a ne proto, že by Tesla měla nutnou potřebu zbavovat se lidí.

„Tak už to prostě ve společnostech s 33 tisíci zaměstnanci chodí. Občas dochází k propouštění,“ sdělil mluvčí společnosti Mercury News. „Tesla pokračuje v růstů a najímání nových zaměstnanců z celého světa,“ pokračoval. Vyhozené zaměstnance prý vzápětí nahradí.

 

Společnost také tvrdí, že větší část propuštěných zaměstnanců pocházela z obchodního a administrativního oddělení, takže jejich absence nebude mít na produkci automobilů vliv. Ta už je nyní velmi zpožděná, a to natolik, že se ředitel firmy Elon Musk radši rozhodl odložit oznámení jejich připravovaného elektrického kamionu na listopad.

Tesla nestíhá tak moc, že na čekacím listu na Model 3 je aktuálně půl milionu lidí. Dodala jich zatím jen 220 a vyprodukovala 260. Společnost přitom měla za cíl jich do července vyrobit 1 600. Je otázkou, jak se tímto tempem chce posunout ke svému dalšímu, poněkud ambicióznějšímu cíli – 10 tisíc vozů během jednoho týdne, který má stanovený na příští rok.

Stovky propuštěných zaměstnanců rozhodně nevypadají, že aktuální situaci pomůžou.

Další zajímavé články ze světa techniky najdete na stránkách zive.cz >>>