Desatero akcií, které mohou investorům ukrást jejich úspory

Wall Street prý srší pastmi na investorské peníze

Wall Street prý srší pastmi na investorské peníze Zdroj: E15/Midjourney

Na tomto místě obvykle hledáme možnosti, kterak vydělat nákupem toho či onoho aktiva, obvykle té či oné akcie. Dnes na to půjdeme právě opačně a prozradíme si, které akcie nyní představují na burzách potenciální nášlapné miny. Jinými slovy: kterým akciím se momentálně raději obloukem vyhnout, anebo kterých se případně zbavit, pokud už zaujímají místo ve vašem portfoliu. Alespoň dokud jsou ještě za pořádně tučnou cenu, pročež tak paradoxně vzbuzují v ostatních nákupní choutky. Nutno přitom dodat, že jde mnohdy o tak notoricky známá a zdánlivě neprůstřelná jména, že řada spekulantů tyto potenciální pasti na peníze naopak s pýchou ukazuje přátelům jako výkladní skříň svého investorského umu. 

Otevřeli jsme statistiky dostupných investičních doporučení a ukázali jsme prstem na ty momentálně nejpředraženější akcie. Pochopitelně netvrdíme, že se musí naplnit ten nejděsivější scénář, který by do roka a do dne připravil majitele těchto akcií až o vyšší desítky procent. Podstatou je jen upozornit na tituly, u nichž panuje ten nejděsivější rozpor mezi aktuální cenovkou na burze a cílovými cenami analytiků. Znovu jinými slovy: které akcie vás prý do roka připraví o tu největší část úspor. 

Samozřejmě můžete namítnout, že jde přece o nejlepší adepty na short. A máte pravdu, pokud vás tento způsob spekulace sám o sobě neděsí, může to být geniální cesta, jak z tohoto akciového pekla tvářícího se zatím jako nebe uniknout. Anebo naopak: pokud sázíte na to, že analytici se mýlí, není nic lehčího než se stát elegantními kontrariány, kteří se svým božským prstem dotknou nikomu nevěřících. Deset akciových kusů, co za to prý nestojí, následuje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!