Jaroslav Bukovský: Kryptosvět žije. Z těchto mincí dostali hráči za měsíc až čtyřnásobek

Tak například existuje dvacet mincí a tokenů s kapitalizací přes deset milionů dolarů - tedy po odečtení absolutních loserů trhu -  které investorům za poslední měsíc vynesly alespoň čtyřicet procent.

Tak například existuje dvacet mincí a tokenů s kapitalizací přes deset milionů dolarů - tedy po odečtení absolutních loserů trhu -  které investorům za poslední měsíc vynesly alespoň čtyřicet procent. Zdroj: Midjourney

Že jsou kryptoměny aktuálně v nelibosti investorů, je velmi květnatým a značně milosrdným eufemismem. Realita pojmenovaná natvrdo by se zejména z pohledu zainteresovaných investorů neobešla bez vulgarismů. Pád burzy FTX a pochybnosti kolem trhu Binance, se kterým tragikomicky spojila své jméno v ten nejméně vhodný okamžik fotbalová legenda Cristiano Ronaldo, dělají kryptosvětu obdobné PR jako Vladimir Putin Rusku a není se co divit, že tržní hodnota všech virtuálních měn jen za letošek propadla o zhruba půldruhého bilionu dolarů. Ovšem zatímco výnosový Godot na sebe dává na bitcoinu a dalších známých jménech opět zatraceně dlouho čekat, trh stále hostí spoustu drobných story, které menším a hlavně otrlým hráčům přihrávají zajímavá procenta. 

Ano, jde o hru na pomezí rulety či přebíhání dálnice s páskou přes oči, ovšem příběhy tu jsou. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!