Pražská burza v pátek stagnovala. Nejlépe se dařilo Avastu

Pražská burza v daném obchodním dni stagnovala, náš "robot" se proto ani nesměje, ani není smutný

Pražská burza v daném obchodním dni stagnovala, náš "robot" se proto ani nesměje, ani není smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza uzavřela bez větších změn. Index PX propadl o pouhých 0,05 procenta na 938 bodu. Největší pokles hodnoty postihl akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank a bankovní společnosti Moneta. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry počítačové firmy Avast a energetické společnosti ČEZ.

Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy v pátek dva zakončily obchodování v plusu, devět jich propadlo. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry českého vývojářského domu Avast, které si polepšily o 2,55 procenta na 161 korun. Zároveň během dne hodnotou 161 korun překročily své šestiměsíční maximum z ledna 2020.

K dalším emisím, které posílily, patří i ČEZ. Akcie stouply o 0,73 procenta na 485 korun. Největší pokles vykázaly akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které odepsaly 2,03 procenta na 580 korun. Dále pak padaly cenné papíry bankovní společnosti Moneta o 1,43 procenta na 55,10 korun.

Tuto zprávu přinesl web E15.cz ve spolupráci s projektem TL02000288 aplikace umělé inteligence u zpracování burzovních zpráv při Technologické agentuře ČR.