Propad akcií Komerční banky zvýšil jejich atraktivitu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Anna Vackova

Srpnové výprodeje na akciových trzích se nevyhnuly ani pražské burze. Pád akcií Komerční banky pod hranici tří tisíc korun za akcii ale jen zvýšil její atraktivitu pro investory. Analytici investiční banky Goldman Sachs zvýšili cílovou cenu na 4347 korun, což představuje 24procentní růstový potenciál. Goldman Sachs zvýšila doporučení na koupit z předchozího neutral a zařadila Komerční banku na nákupní list a radí nepropásnout vhodnou dobu k nákupu, která je prý právě teď.

Své rozhodnutí banka opřela o fakt, že za poslední kvartál Komerční banka o sedm procent výkonnostně zaostala za regionálním indexem.Podle analytiků Citi cena akcií Komerční banky již odpovídá nejhoršímu scénáři, a zvýšili tak doporučení na koupit z dosavadního držet, ale zároveň snížili cílovou cenu o 150 korun na 4393 korun.

Jako sci-fi se pak jeví doporučení málo známé společnosti Silkroutefinancial, podle které budou cenné papíry Komerční banky do 12 měsíců stát 5880 korun.Uplynulý měsíc si za rámeček nedá ani polostátní energetický gigant ČEZ. Po předčasném zveřejnění slabých výsledků se ČEZ v srpnu dočkal pěti snížení cílových cen. Ačkoliv ještě před čtvrt rokem věštili analytici společnosti ČEZ růžovou budoucnost. Nejníže srazila očekávanou cílovou cenu britská banka HSBC, a to na 870 korun.

Doporučení analytiků na rakouskou Erste se rozcházejí. Zatímco podle expertů Citi ubylo růstového potenciálu a snížili cílovou cenu na 849 korun, Goldman Sachs tvrdí, že investice do Erste je „tutovkou“. Banka potvrdila cílovou cenu 1260 korun a zařadila Erste na seznam zvláště doporučovaných titulů.

Propad akcií KB zvýšil jejich atraktivituPropad akcií KB zvýšil jejich atraktivitu | E15, Cekia