Šéf pražské burzy Koblic povýšil, míří do vedení vídeňského parketu

Petr Koblic, BCPP

Petr Koblic, BCPP Zdroj: e15 Anna Vackova

Petr Koblic ze své pozice šéfa pražského akciového trhu zamíří na místo vedoucího financí burzy ve Vídni, stejnou funkci bude zároveň plnit v rámci mateřského burzovního holdingu CEESEG. Podle zprávy Wiener Boerse usednou v představenstvu vídeňské burzy krom Koblice další dva noví členové, včetně nového předsedy představenstva a šéfa provozu.

Novým předsedou představenstva byl jmenován Christoph Boschan, který do této doby zastával funkci Joint-CEO stuttgartské burzy a byl v představenstvu EUWAX. Konečně operativní a technický provoz bude mít v budoucnu na starosti Ludwig Nießen, který doposud řídil IT vídeňské burzy.

Podle vyjádření vídeňské burzy zdůrazňuje dozorčí rada jmenováním nového týmu členů představenstva význam vídeňské burzy v západoevropském regionu.

„Vídeňská burza se v posledních 18 měsících nově orientovala. Rozšířené představenstvo je jasným znamením této nové orientace. Petr Koblic a Ludwig Nießen, kteří tento proces v různých funkcích v CEESEG provázeli, jsou zárukou největší možné kontinuity,” uvádí mluvčí Wiener Boerse Maria Zorn.

Petr Koblic je od roku 2004 v představenstvu Pražské burzy a od roku 2012 je členem představenstva v Holding CEESEG AG. Předtím zastával vedoucí funkce v Hypovereinsbank, CA IB Securities, Bank Austria Creditanstalt a Patria Finance.