Souboj burzovních kontinentů. Hledání zlata na americkém Klondiku nadělí až 70 procent

Wall Street má za sebou od svého historického vrcholu v závěru roku 2021 čtrnáctiprocentní propad

Wall Street má za sebou od svého historického vrcholu v závěru roku 2021 čtrnáctiprocentní propad Zdroj: E15 (Midjourney)

Berkshire Hathaway investorské legendy Warrena Buffetta, energetiku zásobující Halliburton, letecká Delta Air Lines či dvorní dodavatel ropných magnátů Schlumberger. To jsou jen některé příklady firem, pro jejichž akcie analytici na Wall Street nešetří nákupními doporučeními. Wall Street má za sebou od svého historického vrcholu v závěru roku 2021 čtrnáctiprocentní propad, americké akcie tak za toto období připravily investory o téměř dvojnásobné procento oproti burzám v Evropě. Investoři si tak pokládají otázky, zda v současnosti nemají akcie z Wall Street silnější růstový potenciál. 

„Spolu se začátkem dubna se zdá, že problémy možná skončily, alespoň prozatím. Nálada na trzích se minulý týden nadále zlepšovala, když index strachu VIX klesl pod dvacet bodů a ukazatele úvěrového selhání se poněkud zúžily,“ komentuje náladový posun burz stratéžka globálních trhů ve společnosti Invesco Kristina Hooperová.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!