Čupr získal rozhodující podíl v Rohlíku

Zahladatel Slevomatu a Dame Jidlo.cz Tomáš Čupr

Zahladatel Slevomatu a Dame Jidlo.cz Tomáš Čupr Zdroj: Michael Tomes, E15

Tomáš Čupr
Tomáš Čupr
Tomáš Čupr
Tomáš Čupr
„Zjistil jsem, že jsem senašel. Slevomat mě opravdubaví, tohle dítě už nechci dátnikomu,“ říká Tomáš Čupr.
7
Fotogalerie

Podnikatel Tomáš Čupr oznámil, že o 15 procent zvýšil svůj podíl v provozovateli internetové prodejny potravin Rohlík.cz. Stal se tak majoritním akcionářem.

E-shop s potravinami Rohlík.cz provozuje společnost Velká Pecka, která má osm akcionářů. Největším z nich je Rohlik.cz Investment, kde je Čupr jediným akcionářem. Podle posledních údajů v obchodním rejstříku ještě z poloviny prosince, vlastnil Rohlik.cz Investment 39 procent akcií.

Tomáš Čupr, který je také jednatelem Velké Pecky, nyní na Twitteru oznámil, že navýšil svůj podíl o dalších patnáct procent a získal ve firmě většinový podíl. Konkrétně 14,52 procenta získal od dalšího z akcionářů, investiční společnosti Enern Chili, za 186,65 milionu korun. Společnost Enern Chili měla dosud ve firmě Velká Pecka podíl 35,7 procenta a i po transakci zůstane druhým největším akcionářem. 

Čupr podle smlouvy zaplatí 60,6 milionu korun hned. Dalších 63 milionů má uhradit nejpozději do dvou let a zbývajících 63 milionů korun nejpozději do pěti let od podpisu smlouvy.

On-line supermarket v loňském roce zvýšil obrat meziročně třikrát na 960 milionů korun. Letos očekává tržby minimálně dvě miliardy korun. Firma je dostupná pro 2,5 milionu obyvatel, on-line supermarket obsluhuje zejména zákazníky v Praze a Brně, ale také v dalších pěti krajských městech. 

Obchod chystá expanzi do velkých měst v blízké západní Evropě a také do regionu střední Evropy. V současné době hledá externí financování, má jít o investici v řádu desítek miliónů eur. V rozšiřování závozu plánuje pokračovat i v České republice, nově nabídne také rychlé doručení zboží do 45 minut.