Aerolinie zvýší v zimě kapacitu na Ruzyni

ilustrační foto

ilustrační foto

Letecké společnosti nabídnou během nastávajícího zimního letového řádu na letišti v Praze Ruzyni o tři procenta více sedaček než minulou zimu. Čísla se však výrazně liší podle jednotlivých oborů létání. Největší růst kapacit, o více než šest procent, plánují velcí síťoví dopravci. Například Aeroflot výrazně posílí spojení do Moskvy, British Airways přidají lety na londýnské Heathrow a ČSA do Kyjeva a Lvova.

Díky výměně letadla bude také o 30 procent více míst na lince Emirates do Dubaje. Úplnými novinkami jsou linky do Permu a Gdaňsku, které budou zajišťovat společnosti Tatarstan Airlines, respektive OLT Jetair.

Nízkonákladové aerolinie zanesly do zimního letového řádu o 1,4 procenta více míst než před rokem. Příkladem je easyJet, který přidá čtyři frekvence týdně na milánské letiště Malpensa.

Naopak charterové létání na dovolenou čeká osmiprocentní pokles. „To potvrzuje trend z léta, kdy lidé létali na dovolenou stále méně než před krizí,“ uvedla mluvčí letiště Michaela Lagronová.

Zimní letový řád začne platit v neděli 30. října a potrvá do 24. března příštího roku. Celkem v době jeho platnosti bude mít Praha přímé spojení se 102 letišti ve 45 zemích. Z Ruzyně bude létat 52 leteckých firem.